Presentació de la 5a Fira d’Ous d’Euga de la Vall de Lord

ORIperello_fira_ous_deuga_001_vr_editora_2_6137_0_1

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació de la 5a edició de la Fira d’Ous d’Euga, que se celebrarà els dies 1, 2 i 3 de novembre a Sant Llorenç de Morunys, la Coma i la Pedra i Guixers.

L’acte ha comptat amb la participació de la vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, i l’alcalde de La Coma i la Pedra, Marc Escarré.

La principal novetat d’aquesta edició és que el certament s’ha allargat un dia més, la qual cosa permetrà els visitants gaudir d’un major nombre d’activitats.

La Fira d’Ous d’Euga és una fira de carabasses, anomenada així per una rondalla de Jacint Verdaguer. Aquestes carabasses poden arribar a superar els 200 quilograms de pes i el metre d’alçada.

Durant la presentació de la fira, la vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha indicat que la celebració d’aquest certamen “és una bona oportunitat per conèixer la Vall de Lord i alhora dinamitzar econòmicament el territori”.

Durant els tres dies de durada, tindran lloc activitats com ara una exposició de carabasses arribades de diferents punts de Catalunya, el 3r Mercat del pagès, amb una seixantena de parades de productes de proximitat i artesania, les Olimpíades rurals, visites guiades, concerts i projeccions de filmacions antigues.

L’alcalde de La Coma i la Pedra, Marc Escarré, ha explicat que allargar un dia més la fira és una “proposta ambiciosa que permetrà ampliar el ventall d’activitats relacionades amb el territori”.

A més, durant tot el cap de setmana, els restaurants de la zona cuinaran plats elaborats amb “ous d’euga” durant tot el cap de setmana.

Lleida, 28 d’octubre de 2013
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat