Presentació de la 4a Fira d’Ous d’Euga de la Vall de Lord

ORIfoto_fira_ous_deuga_editora_2_5577_0_1

La sala de premsa de la Diputació de Lleida ha acollit la presentació de la 4a edició de la Fira d’Ous d’Euga, que té lloc a la Vall de Lord els dies 3 i 4 de novembre.

A la presentació hi ha participat el vicepresident tercer de la Diputació, Pau Perdices; el diputat i alcalde de La Coma i la Pedra, Marc Escarré, i el regidor de Turisme de Sant Llorenç de Morunys, Jordi Rodríguez.

La Fira d’Ous d’Euga és en realitat, una fira de carabasses, anomenada així per una rondalla de Jacint Verdaguer. Aquestes carabasses poden arribar a superar els 200 quilograms de pes i el metre d’alçada.

Durant la presentació de la fira, el vicepresident tercer de la Diputació, Pau Perdices, ha destacat que aquesta fira “va en la línia de l’especialització de les fires en termes agroalimentaris” en referència a l’àmplia oferta que hi ha a les comarques de Lleida en aquest sentit.

Durant els dos dies de durada, tindran lloc activitats com ara el Concurs d’Ous d’Euga, visites guiades per Sant Llorenç, una xerrada sobre el medi natural a La Coma i la Pedra, o el popular Mercat Pagès amb productes artesans, que se celebra durant tota la jornada de diumenge, tal com ha explicat el regidor de Turisme de Sant Llorenç de Morunys, Jordi Rodríguez.

Per la seva banda, l’alcalde de La Coma i la Pedra i diputat provincial, Marc Escarré, ha senyalat la implicació de diferents institucions i entitats que fan possible aquesta mostra, “la qual cosa assegura la viabilitat d’una fira que té com a objectiu donar a conèixer el territori”, ha afegit.

Totes les activitats es desenvolupen als municipis de Sant Llorenç de Morunys, Guixers i La Coma i la Pedra. A més, durant tot el cap de setmana, els restaurants de la zona cuinen plats elaborats amb “ous d’euga”.

Lleida, 26 d’octubre de 2012
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat