Presentació de la 3a Rural Cycling i la 4a GarriguesBike Campionat de Catalunya UltraMarató BTT

Rural_Cycling_03

Rural_Cycling_02

Rural_Cycling_01

Les proves, organitzades pel Club Esportiu Castelldans, se celebraran el 25 i 26 de març i el 3 de juny, respectivament

 

El diputat Joan Gilart; el delegat de la Federació Catalana de Ciclisme a Lleida, Víctor Saiz; el representant del Club Esportiu Castelldans, Esteve Reñé, i el director de cursa, Eduard Abella, han participat aquest dijous en la presentació de la 3a Rural Cycling, que se celebrarà els dies 25 i 26 de març, i 4a GarriguesBike Campionat de Catalunya UltraMarató BTT, que tindrà lloc el 3 de juny, sota l’organització del Club Esportiu Castelldans.

 

La primera prova prevista és la tercera edició de la Rural Cycling, que dividirà la competició en dues jornades. La primera és una cursa llarga de gravel, en la distància de 115 km i amb un desnivell de 1.600 metres, que els primers participants faran entre 5 i 6 hores, segons han explicat els organitzadors. Aquesta, igual que la que se celebra l’endemà, la marxa cicloturista, són de caire no competitiu. En aquest cas, la marxa estarà dividida en tres recorreguts de 150 km i un desnivell de 2.400 metres; un de 110 km i un desnivell de 1.600 metres, i un de més curt, de 100 km i un desnivell de 1.200 metres. S’espera la inscripció de 300 participants.

 

Aquest cap de setmana també s’organitzaran xerrades i ponències al voltant del món del gravel. Entre altres, hi participarà el ciclista lleidatà de l’equip Controlpack, Albert Masana.

 

Pel que fa a la 4a GarriguesBike Campionat de Catalunya UltraMarató BTT, consta de 130 km, amb un desnivell positiu acumulat de 2.600 metres, el circuit d’aquesta edició és força semblant al de l’edició anterior. Els corredors passaran per un 60% de camins de pista i 40% de corriols.

 

Els qui escullin la prova marató, de 80 km i 1.600 metres de desnivell acumulat, es trobaran un circuit sense descans, amb pujades curtes i corriols ràpids. Comparteix el 80% del recorregut amb el track de la ultramarató.

 

Finalment, per a la cursa rally, de 65 km i  1.100 metres de desnivell acumulat, els participants afrontaran un circuit intens amb pujades explosives i corriols ràpids. En aquest cas, comparteix els primers i últims km amb el track de la ultramarató.

 

Eduard Abella ha qualificat la prova de “molt dura i exigent”. Està prevista en una distància de 130 km, amb un desnivell de 2.600 metres, i s’espera la participació d’entre 100 i 150 participants a la ultramarató, i un centenar repartits entre la prova marató i la rally.

 

Es tracta de la segona vegada que la prova és el Campionat de Catalunya. La primera va ser l’any 2019 –abans de la pandèmia– quan es va celebrar a la Granadella amb prop de 400 participants.

 

Abella també ha explicat que, en un període de temps no massa llunyà, es plantegen que aquesta prova sigui puntuable per al Campionat d’Espanya.

 

Víctor Saiz ha felicitat els organitzadors per portar el Campionat de Catalunya a Lleida i ha recordat que, des del punt de vista de les marxes cicloturistes, Castelldans “és la primera del calendari”, que seguirà després a Tremp (abril), Cervera i Balaguer (maig), Tàrrega i Vielha (juny) i el Pont de Suert (setembre).

 

De la seva banda, Esteve Reñé ha recordat la feina que es fa des del club per “netejar senders, parlar amb alcaldes, buscar voluntaris per tots els pobles en una comarca rica i amb molta història”.

 

Joan Gilart ha recordat que, una vegada superada la pandèmia, “tot torna a la normalitat” i que amb l’organització d’esdeveniments com aquest “es dona valor als pobles”.

 

Lleida, 9 de març de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat