Presentació de la 3a Caminada de resistència Borges-Riu Set, 3a Marxa dels Bessons i 3a Marxa de l’Aranyó

3a Caminada de resistència Borges-Riu Set_01-SLI

Se celebrarà el 24 de març, amb sortida des de les Borges Blanques, en tres distàncies de 55, 25,5 i 15,5 quilòmetres amb dificultats entre moderades i fàcils

El vicepresident cinquè de la Diputació i alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha participat aquest dilluns en la roda de premsa de presentació de la 3a Caminada de resistència les Borges-riu Set, la 3a Marxa dels Bessons i la 3a Marxa de l’Aranyó, que se celebraran el 24 de març a les Borges Blanques. La presentació ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació, i ha comptat amb les intervencions dels representants de l’entitat organitzadora, Cristina Gòdia, i Ramon Not, del Centre Excursionista Borges-Garrigues.

Les tres marxes sortiran des de la Plaça de la Independència de les Borges Blanques. Així, la 3a Caminada de resistència les Borges-riu Set, prevista amb una distància de 55 km, s’iniciarà a les set del matí; mentre que la 3a Marxa dels Bessons, de 25,5 km, i la Marxa de l’Aranyó, 15,5 km, començaran a les 8.30 hores.

La 3a Caminada de resistència les Borges-riu Set és fruit de la reconversió de la travessa Borges-Montblanc que se celebrava fins fa tres anys durant el mes d’agost. Amb el canvi, aquesta marxa s’ha centrat únicament i exclusiva en la comarca de les Garrigues, i compta amb un recorregut circular.

Es tracta d’un traçat que recorre el paisatge típicament de secà i passa per alguns dels punts més emblemàtics del nord i el centre de les Garrigues, concretament per cinc termes municipals (les Borges Blanques, Juneda, Castelldans, Cervià de les Garrigues i l’Albi), tal i com ha destacat Enric Mir.

Des de l’organització, Ramon Not, ha dit que enguany s’han eliminat trams de pista forestal i camins i han augmentat el de corriols. Així, ha recordat que els inscrits gaudiran del paisatge de la pedra seca, les cabanes de volta, pous, cadolles, una ermita romànica i búnquers de la guerra.

La caminada llarga té un perfil  amb pujades i baixades, compta amb un desnivell de 2.450 metres, i és puntuable pel Circuit Català de Caminades de Resistència (16 punts).

Les marxes estan organitzades pel Centre Excursionista Borges-Garrigues, l’Ajuntament de les Borges, la Generalitat de Catalunya, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, el Consell Esportiu de les Garrigues, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i la Diputació de Lleida.

Les inscripcions es poden fer al web http://www.cebg.cat/.

Lleida, 4 de març de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat