Presentació de  la 2a edició de la F-Rally d’Esterri d’Àneu

F_rally_Esterri_SLI

Presentació de  la 2a edició de la F-Rally d’Esterri d’Àneu

 

Els dies 15 i 16 d’octubre les Valls d’Àneu acolliran la F-Rally amb l’objectiu de recuperar l’esperit de fer muntanya

La Diputació de Lleida ha presentat aquest dilluns la segona edició de la F-Rally d’Esterri d’Àneu que se celebrarà el cap de setmana del 15 i 16 d’octubre i que està organitzada per l’Esport Club Esquí i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) amb la col·laboració dels ajuntaments d’Esterri Àneu, d’Alt Àneu i la Guingueta d’Àneu.

La presentació ha comptat amb la participació del vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich; de l’alcalde d’Esterri d’Àneu, Ramon Villuendas; del director de l’Àrea Tècnica de la FEEC, Marcial Aleman; del director del F-Rally, Nèstor Bohigas, i del president de la Secció de Muntanya d’Esport Club Valls d’Àneu (EECVA), Ferran Lloret.

El vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich, ha manifestat el seu compromís amb aquests esdeveniments esportius que ajuden a dinamitzar el territori i a posicionar les comarques lleidatanes com a referent turístic combinant l’esport i la natura.

Així mateix, l’alcalde d’Esterri d’Àneu, Ramon Villuendas, ha  declarat que s’aposta per l’esport i per donar a conèixer un territori magnífic com és el Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Parc Nacional d’Aigüestortes.

Aquest any se celebra la segona edició i s’obre a tothom amb la voluntat de recuperar els ral·lis de muntanya, una prova històrica a Catalunya que pretén posar en valor el respecte per la muntanya. L’any passat es va organitzar com a prova pilot i van ser-hi convidats uns vint equips. Enguany, la inscripció es tancarà en 200 equips.

Aquesta és una especialitat esportiva que es desenvolupa a terrenys de mitja i alta muntanya amb punts de pas i sense recorregut definit, amb l’objectiu de realitzar-lo a peu i grimpant amb el mínim temps possible. Es valora l’estratègia, la tècnica i el companyerisme.

Les característiques pròpies de l’F-Rally és que es disputa per equips de dos o tres persones integrants (masculines, femenines o mixtes). Degut a les exigències del ral·li, és necessari que els corredors tinguin un currículum muntanyenc que demostri unes aptituds suficients per afrontar les dures jornades d’alta muntanya.

La prova serà en completa autosuficiència, no hi ha avituallaments, cal dur el menjar i l’aigua és a les fonts naturals.

S’han organitzat tres categories: alpí, muntanya i travessa. La més exigent és la categoria alpina, per a experts, és necessari casc i cordes per fer escalada i té una durada d’unes vuit hores. La de muntanya i la travessa transcorren per un recorregut que es pot fer caminant amb una durada d’unes sis hores.

 

Lleida, 3 d’octubre de 2016

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat