Presentació de la 1a Marxa Les Peülles 54 que es farà al Montsec

ORIpresentacio_marxa_de_les_paulles_001_editora_2_5868_0_1

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació de la 1a Marxa Les Peülles 54, que tindrà lloc diumenge, 19 de maig als pobles de Les Avellanes, Santa Linya, Tartareu i Vilanova de la Sal.

A la roda de premsa hi ha participat el cap de Relacions Interdepartamentals de la Diputació, Antoni Fo; l’alcaldessa del municipi de Les Avellanes i Santa Linya, M. Carme Garrofé, i el president del Grup Excursionista Les Peülles del Montsec, Antoni Borràs.

Aquesta serà la primera edició de la marxa organitzada pel Grup Excursionista Les Peülles del Montsec per tal de donar a conèixer la bellesa del territori.

El cap de Relacions Interdepartamentals de la Diputació de Lleida, Antoni Fo, ha explicat que, a més de la part esportiva, l’objectiu de la iniciativa és promocionar l’entorn del municipi de Les Avellanes i Santa Linya de forma que els participants puguin gaudir del territori mentre practiquen esport.

La caminada consta de 54 quilòmetres que recorren els quatre pobles que formen part d’aquest municipi del Montsec i es calcula que el temps màxim per finalitzar el recorregut és de 14 hores.

L’alcaldessa de Les Avellanes i Santa Linya, M Carme Garrofé, ha assegurat que tot i ser una zona una mica més desconeguda a nivell turístic s’estan fent molts esforços per donar-la a conèixer i aquesta activitat és una forma més de promocionar el municipi.

El president del Grup Excursionista Les Peülles del Montsec, Antoni Borràs, ha explicat que és una marxa de resistència no competitiva en la que hi poden participar totes aquelles persones que estiguin mínimament entrenades per fer una marxa de 54 quilòmetres. "És un recorregut molt bonic que passa majoritàriament per camins forestals i rurals amb una ascensió acumulada de 1.569 metres”, ha indicat.

La sortida i arribada d’aquesta cursa circular serà a la pista esportiva de Les Avellanes i Santa Linya i els organitzadors preveuen una assistència d’entre 150 i 200 persones.

Les inscripcions (que tenen un cost de 20 euros per federats i de 24 euros per als no federats) ja estan obertes i es poden fer a través de la pàgina web www.peullesdelmontsec.com.

Lleida, 6 de maig de 2013
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat