Presentació a la Diputació de Lleida de l’especial de la revista ‘Descobrir Catalunya’ dedicat al riu Segre

‘Un viatge fascinant del Pirineu a l’Ebre’ inclou més de 50 pàgines amb fotos de Francesc Muntada i articles de Francesc Puigpelat, Miquel Spa, Albert Vilaró i Jaume Barrull
L’exemplar, que ja és a la venda, també ofereix una guia pràctica amb recomanacions i dades útils

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació del dossier ‘Descobrir el Segre’, que es publicarà al proper número de la revista ‘Descobrir Catalunya’. L’acte ha comptat amb la participació del diputat en funcions Paco Cerdà; del director de la revista, Joan Morales; i del director en funcions del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre.

El dossier ‘Descobrir el Segre’ acapara bona part del protagonisme del número 257 de la revista ‘Descobrir Catalunya’. De fet, el reportatge ocupa més de 50 pàgines, a més de la portada de l’exemplar corresponent al mes de juliol.

Juli Alegre ha volgut destacar aquest fet i també la “qualitat” d’aquest dossier, un segell que considera característic de la revista, motiu pel qual s’ha mostrat convençut que la publicació, que ja és a la venda, ajudarà a “posicionar el riu i les comarques lleidatanes com a referent turístic de casa nostra”.

En aquest mateix sentit, Joan Morales ha subratllat que el Segre “és un dels rius més singulars de Catalunya”, perquè “discorre íntegrament per territoris de parla catalana” i per la varietat de paisatges que l’envolten en els seus 265 kilòmetres de recorregut entre la Cerdanya i el Baix Cinca, a l’aiguabarreig amb l’Ebre, motiu pel qual des de ‘Descobrir Catalunya’ el van considerar com “una via magnífica per conèixer tot un territori”.

Entrant més en detall, el dossier porta per títol ‘Un viatge fascinant del Pirineu a l’Ebre’. El reportatge fotogràfic és de Francesc Muntada, que presenta un treball inèdit amb el material recollit durant el recorregut del riu.

El dossier inclou diferents articles. Així, la presentació, titulada ‘Pneumàtics i remolins’, està signada per l’escriptor balaguerí Francesc Puigpelat. Miquel Spa aporta l’article ‘La música que uneix les valls’, dedicat al tram alt del Segre i que inclou una doble pàgina amb curiositats i històries dels ponts que travessen el riu.

‘Les estretors del Comtat d’Urgell’ és el títol de l’aportació d’Albert Vilaró, que ens parla del Segre en el seu curs mig, entre la Seu d’Urgell i Balaguer, els antics dominis del comtat d’Urgell, per on el riu s’encaixona en un rosari de congostos ideal per al turisme actiu. Finalment, Jaume Barrull titula ‘La vida de l’horta’ el seu article, dedicat al curs baix del Segre, quan el riu transcorre sense ensurts entre hortes i fruiters abans de cedir les seves aigües a l’Ebre.

Al marge d’aquests articles, el dossier acaba amb quatre pàgines de guia pràctica que inclouen recomanacions per visitar, entre d’altres indrets, el jaciment paleontològic de Coll de Nargó, la catedral de Santa Maria de la Seu d’Urgell, el Parc Arqueològic del Pla d’Almatà o el turó de la Seu Vella de Lleida, a més d’oferir una extensa llista de dades útils, com ara allotjaments i restaurants, serveis turístics i telèfons/webs d’informació.

Lleida, 3 de juliol de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat