Presentació a la Diputació de Lleida de l’especial de la revista ‘Descobrir Catalunya’ dedicat al riu Segre

‘Un viatge fascinant del Pirineu a l’Ebre’ inclou més de 50 pàgines amb fotos de Francesc Muntada i articles de Francesc Puigpelat, Miquel Spa, Albert Vilaró i Jaume Barrull
L’exemplar, que ja és a la venda, també ofereix una guia pràctica amb recomanacions i dades útils

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació del dossier ‘Descobrir el Segre’, que es publicarà al proper número de la revista ‘Descobrir Catalunya’. L’acte ha comptat amb la participació del diputat en funcions Paco Cerdà; del director de la revista, Joan Morales; i del director en funcions del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre.

El dossier ‘Descobrir el Segre’ acapara bona part del protagonisme del número 257 de la revista ‘Descobrir Catalunya’. De fet, el reportatge ocupa més de 50 pàgines, a més de la portada de l’exemplar corresponent al mes de juliol.

Juli Alegre ha volgut destacar aquest fet i també la “qualitat” d’aquest dossier, un segell que considera característic de la revista, motiu pel qual s’ha mostrat convençut que la publicació, que ja és a la venda, ajudarà a “posicionar el riu i les comarques lleidatanes com a referent turístic de casa nostra”.

En aquest mateix sentit, Joan Morales ha subratllat que el Segre “és un dels rius més singulars de Catalunya”, perquè “discorre íntegrament per territoris de parla catalana” i per la varietat de paisatges que l’envolten en els seus 265 kilòmetres de recorregut entre la Cerdanya i el Baix Cinca, a l’aiguabarreig amb l’Ebre, motiu pel qual des de ‘Descobrir Catalunya’ el van considerar com “una via magnífica per conèixer tot un territori”.

Entrant més en detall, el dossier porta per títol ‘Un viatge fascinant del Pirineu a l’Ebre’. El reportatge fotogràfic és de Francesc Muntada, que presenta un treball inèdit amb el material recollit durant el recorregut del riu.

El dossier inclou diferents articles. Així, la presentació, titulada ‘Pneumàtics i remolins’, està signada per l’escriptor balaguerí Francesc Puigpelat. Miquel Spa aporta l’article ‘La música que uneix les valls’, dedicat al tram alt del Segre i que inclou una doble pàgina amb curiositats i històries dels ponts que travessen el riu.

‘Les estretors del Comtat d’Urgell’ és el títol de l’aportació d’Albert Vilaró, que ens parla del Segre en el seu curs mig, entre la Seu d’Urgell i Balaguer, els antics dominis del comtat d’Urgell, per on el riu s’encaixona en un rosari de congostos ideal per al turisme actiu. Finalment, Jaume Barrull titula ‘La vida de l’horta’ el seu article, dedicat al curs baix del Segre, quan el riu transcorre sense ensurts entre hortes i fruiters abans de cedir les seves aigües a l’Ebre.

Al marge d’aquests articles, el dossier acaba amb quatre pàgines de guia pràctica que inclouen recomanacions per visitar, entre d’altres indrets, el jaciment paleontològic de Coll de Nargó, la catedral de Santa Maria de la Seu d’Urgell, el Parc Arqueològic del Pla d’Almatà o el turó de la Seu Vella de Lleida, a més d’oferir una extensa llista de dades útils, com ara allotjaments i restaurants, serveis turístics i telèfons/webs d’informació.

Lleida, 3 de juliol de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat

DESCOBRIR-3_SLI

 “Un viatge fascinant del Pirineu a l’Ebre” incluye más de 50 páginas con fotos de Francesc Muntada y artículos de Francesc Puigpelat, Miquel Spa, Albert Vilaró y Jaume Barrull
El ejemplar, que ya está a la venta, también ofrece una guía práctica con recomendaciones y datos útiles

La Diputación de Lleida ha acogido este miércoles la presentación del dosier Descobrir el Segre, que se publicará en el próximo número de la revista Descobrir Catalunya. El acto ha contado con la participación del diputado en funciones Paco Cerdà; del director de la revista, Joan Morales, y del director en funciones del Patronato de Turismo de la Diputación de Lleida, Juli Alegre.

El dosier Descobrir el Segre tiene un papel muy destacado en el número 257 de la revista Descobrir Catalunya. De hecho, el reportaje cuenta con una extensión de más de 50 páginas, además de protagonizar la portada del ejemplar correspondiente al mes de julio.

Juli Alegre ha querido destacar este hecho y también la calidad del dosier, un sello que considera característico de la revista, por lo que se ha mostrado convencido de que la publicación, que ya está a la venta, ayudará a “posicionar al río y a las comarcas leridanas como un referente turístico de Cataluña”.

En este mismo sentido, Joan Morales ha subrayado que el Segre “es uno de los ríos más singulares de Cataluña”, puesto que “discurre íntegramente por territorios de habla catalana” y por una gran variedad de paisajes en sus 265 kilómetros de recorrido desde La Cerdanya hasta el Bajo Cinca, donde confluye con el Ebro en el aiguabarreig. Por ello, Descobrir Catalunya ha considerado que el Segre es “una vía magnífica para conocer todo un territorio”.

Entrando más en detalle, el dosier tiene por título Un viatge fascinant del Pirineu a l’Ebre. El reportaje fotográfico es de Francesc Muntada, que presenta un trabajo inédito con el material recogido durante el recorrido del río.

El dosier incluye diferentes artículos. Así, la presentación, titulada Pneumàtics i remolins, está firmada por el escritor de Balaguer Francesc Puigpelat. Miquel Spa aporta el artículo La música que uneix les valls, dedicado al tramo alto del Segre y que ocupa una doble página con curiosidades e historias de los puentes que atraviesan el río.

Les estretors del comtat d’Urgell es el título de la aportación de Albert Vilaró, que nos habla del Segre en su curso medio, entre La Seu d’Urgell y Balaguer, los antiguos dominios del condado de Urgell, por donde el río se encajona en un rosario de desfiladeros ideal para el turismo activo. Finalmente, Jaume Barrull titula La vida de l’horta su artículo, dedicado al curso bajo del Segre, cuando el río transcurre sin sobresaltos entre huertas y frutales antes de ceder sus aguas al Ebro.

Al margen de estos artículos, el dosier acaba con cuatro páginas de guía práctica que incluye recomendaciones de visitas. Entre otros puntos, invita a conocer el yacimiento paleontológico de Coll de Nargó, la catedral de Santa Maria de La Seu d’Urgell, el Parque Arqueológico del Pla d’Almatà o la colina de la Seu Vella de Lleida, además de ofrecer una extensa lista de datos útiles, tales como alojamientos y restaurantes, servicios turísticos y teléfonos y webs de información.

Lleida, 3 de julio de 2019