Premis LO 2012

ORIjoan_rene_lliura_premi_jesus_serra_002vr_editora_2_6188_0_1

ORIjoan_rene_premiats_premis_lo_001vr_editora_2_6188_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, afirma que els premis volen agrair la importància que representa per a les terres de Lleida que un persona emprenedora o empresa tiri endavant un projecte empresarial plenament integrat en el territori

El guanyador del premi Especial Prestigi ha estat Jesús Serra, vicepresident i conseller delegat de Baqueira Beret i president d’honor de l’Associació Catalana d’Esquí i Muntanya (ACEM)

El premi a la Innovació s’ha lliurat a l’empresa Repaq Packaging Consulting, el premi a Jove Emprenedor ha estat per l’empresa Eficiència i Creació, el premi a l’Empresa Sostenible ha recaigut en 2 Llacs Centre d’Aventura Esports i Gestió i el de Responsabilitat Social Empresarial a l’Associació Shalom pel seu projecte Nou Bo

La sala d’actes de la Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la 14ena edició del lliurament dels Premis LO als millors projectes empresarials de l’anualitat 2012 amb l’objectiu de reconèixer la innovació i l’emprenedoria d’empresaris lleidatans que han destacat per la feina feta en cadascuna de les seves activitats.

L’acte, presidit pel president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha comptat amb la participació del vicepresident tercer de la Diputació de Lleida i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Pau Perdices.

El guanyador del premi Especial Prestigi ha estat per Jesús Serra, vicepresident i conseller delegat de Baqueira Beret i president d’honor de l’Associació Catalana d’Esquí i Muntanya (ACEM). El premiat ha rebut el guardó de mans del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.

Durant l’acte també s’ha lliurat el premi a la Innovació a la consultoria tècnica especialitzada en l’àmbit de l’envàs, l’embalatge i processos afins Repaq Packaging Consulting. Montse Castillo ha estat l’encarregada de recollir el guardó.

El premi al Jove emprenedor ha estat recollit per Jordi Pifarré de l’empresa Eficiència i Creació, especialitzada en el disseny i la construcció d’una màquina per la fabricació de cervesa personalitzada.

El premi a l’Empresa sostenible ha estat per 2 Llacs centre d’aventura i gestió, un centre d’esports i activitats nàutiques a la natura situat a Gimenells i Pla de la Font. Xavier Roy ha recollit el guardó.

Finalment, Teresa Benet ha recollit el premi a la Responsabilitat Social a l’Associació Shalom pel seu projecte Nou Bo, un espai de cafeteria, degustacions i botiga

Durant la seva intervenció, el president de la Diputació de Lleida ha felicitat els guardonats amb els Premis LO i ha indicat que aquests premis a l’emprenedoria i a la referència empresarial, “volen ser un merescut reconeixement a empresaris i emprenedors, l’activitat dels quals té un retorn directe a les persones i als pobles, a un territori ric i que vol participar en la seva projecció a tot l’àmbit de país”.

Reñé ha recordat que la Diputació de Lleida compta els 12 centres d’empreses innovadores que la Diputació ha distribuït al territori “estan funcionant molt bé”, i que el nivell d’èxit de les empreses que passen pel CEEILleida és d’un 80%, un percentatge molt més elevat que la mitjana general, que se situa en un 30%.

“Amb l’acció de les administracions no és suficient” ha dit Reñé, “els únics que teniu veritable capacitat per generar valor i llocs de treball, els que assumiu riscs per tirar endavant una aposta amb il·lusió sou empresaris, emprenedors i innovadors”.

El president de la Diputació de Lleida ha destacat la trajectòria professional i la “incansable capacitat emprenedora” de Jesús Serra al capdavant de Baqueira Beret.

“Si Baqueira Beret s’ha convertit en l’estació d’esquí més important de l’Estat espanyol i d’Europa no és només pel criteri empresarial aplicat sinó també pel compromís social i amb el territori que han tingut sempre present”, ha assenyalat Reñé.

El president de la Diputació de Lleida ha destacat la senzillesa i humilitat de Jesús Serra, que va entrar a formar part de l’estació d’esquí l’any 1979 amb l’objectiu de preservar el complex hivernal com a motor econòmic d’un destí turístic tan important com és la Vall d’Aran. “Ara, 34 anys després, a ningú se li escapa que aquest objectiu de lligar empresa i territori s’ha aconseguit abastament”, ha afirmat Reñé.

Amb els Premis LO, la Diputació de Lleida vol agrair la importància que representa per a les terres de Lleida que un persona emprenedora o empresa tiri endavant un projecte empresarial plenament integrat en el territori i que aquest mateix territori reconegui i se senti implicat en projectes com el de l’estació hivernal Baqueira-Beret, pel seu innegable retorn a la gent.

Relació de guardonats en aquesta edició dels Premis LO. Millors projectes empresarials 2012:

PREMI ESPECIAL PRESTIGI

Jesús Serra, vicepresident i conseller delegat de Baqueira Beret i president d’honor de l’Associació Catalana d’Esquí i Muntanya (ACEM)

Serra va entrar a formar part de l’estació d’esquí l’any 1979 “amb l’objectiu de preservar el complex hivernal com a motor econòmic d’un destí turístic tan important com és la Val d’Aran”.

El conseller delegat de Baqueira Beret s’ha mostrat molt honorat amb el reconeixement i considera que el seu mèrit possiblement ha estat el fet “de preservar i ajudar a que moltes persones dins de la mateixa estació d’esquí i també fora d’ella mantingui l’esperit d’emprendre a la Val d’Aran”.

El lliurament del premi coincideix amb la celebració l’any vinent del 50è aniversari de la posada en marxa de l’estació d’esquí gràcies a la iniciativa d’un grup de persones, moltes d’elles araneses, que van crear la societat l’any 1962.

El pare del guardonat estava entre aquestes persones i va ser qui l’any 1964 va proposar l’entrada de Catalana Occidente com a principal accionista per donar viabilitat al complex hivernal.

Serra explica que “l’objectiu del complex hivernal és obtenir beneficis per tal de créixer i millorar l’empresa, ja que depenem de nosaltres mateixos”. Actualment Baqueira-Beret dóna treball a 600 persones de forma directa i el darrer any els beneficis van suposar el 5% de la facturació anual.

PREMI A LA INNOVACIÓ

Empresa Repaq Packaging Consulting

És una consultoria tècnica especialitzada en l’àmbit de l’envàs, l’embalatge i processos afins. Ofereix solucions innovadores d’empaquetament i embalatge a les indústries agroalimentàries, implementa noves tecnologies i materials d’envasament.

PREMI AL JOVE EMPRENEDOR

Empresa Eficiència i Creació

Empresa especialitzada en el disseny i la construcció d’una màquina per la fabricació de cervesa de forma personalitzada. També ofereix la possibilitat de vendre el seu producte a través de la botiga virtual.

PREMI A L’EMPRESA SOSTENIBLE

Empresa 2 Llacs centre d’aventura i gestió

Centre d’esports i d’aventura nàutiques a Gimenells i Pla de la Font que aprofita l’embassament de capçalera de la comunitat de regants per realitzar diferents activitats esportives aquàtiques.

PREMI DE RESPONSABILITAT SOCIAL EMPRESARIAL

Associació Shalom pel seu projecte Nou Bo

Nou Bo és un espai que engloba cafeteria, degustacions i botiga. L’objectiu d’aquest projecte complementari de l’activitat principal de Shalom és la de crear nous llocs de treball per a persones amb discapacitat intel•lectual i trastorn mental.

Lleida, 17 de desembre de 2013

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat