Premi periodístic Pica d’Estats: Noves bases i ampliació del jurat pels 25 anys

ORIjoan_rene_presideix_el_consell_dadministraci_o_del_patronat_de_turisme_001_vr_editora_2_6022_0_1

La Diputació de Lleida augmenta la dotació econòmica a la categoria ‘Mitjans de comunicació local’ i amplia la representativitat del jurat

La periodista Mònica Terribas (Diari ARA) i els periodistes Santiago Costa (Grup SEGRE) i Eduard Navarro (Cadena Pirenaica) s’incorporen a la deliberació

Reñé: “el premi és un referent de la nostra oferta turística i l’hem de mantenir arrelat al territori i reconegut internacionalment”

La Diputació de Lleida ha aprovat aquest dijous les bases del 25è Premi Turístic Internacional "Pica d’Estats" de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet, emblemàtic dins del seu àmbit tant a nivell de Catalunya com de l’Estat espanyol tant per la trajectòria com per la seva dotació.

Amb aquest premi, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida reconeix els treballs periodístics que contribueixen a difondre i a acostar l’oferta turística de les comarques de Lleida a les seves audiències respectives, mitjançant les 8 categories de què consta aquest certamen periodístic d’àmbit internacional.

“El Pica d’Estats és un referent de la nostra oferta i l‘hem de mantenir arrelat al territori i reconegut internacionalment”, ha dit el president de la Diputació, Joan Reñé, referint-se als canvis que s’incorporen en aquesta edició i que són:

  • La categoria de ‘Mitjans de comunicació local’ es dota amb 5.000 €, igualant-la a les que fa més anys que es convoquen.
  • La composició del jurat s’amplia amb una major participació dels mitjans locals.

El jurat del 25è Premi "Pica d’Estats" serà format per reconeguts professionals del món de la comunicació. S’incorporen a la deliberació la periodista Mònica Terribas (Diari ARA) i els periodistes Santiago Costa (Grup SEGRE) i Eduard Navarro (Cadena Pirenaica)

La convocatòria de la nova edició del "Pica d’Estats", com també les bases i l’import econòmic de 38.000 € per a les 8 categories del guardó, ha estat aprovada pel consell d’administració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

En la seva darrera edició, el certamen va rebre 192 treballs, amb 21 obres procedents de 10 països (Alemanya, Andorra, Anglaterra, Bèlgica, els EUA, França, Holanda, Itàlia, Portugal i Suïssa), la segona millor participació de premsa internacional de la seva història.

El període d’inscripció dels treballs s’obrirà el 19 d’octubre i s’allargarà fins el 19 de novembre de 2013. Hi podran optar tots els treballs de premsa escrita, ràdio, televisió i internet publicats o emesos en qualsevol idioma en el període comprès entre el 19 d’octubre de 2012 i el 18 d’octubre de 2013 i que tractin qualsevol aspecte dels atractius turístics de les terres de Lleida.

Lleida, 18 de juliol de 2013
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat