Ple a la Seu Vella en la primera actuació de l’Escolania de Montserrat impulsat per la Diputació

ORIconcert_escolania_de_montserrat_a_la_seu_vella_editora_2_5949_0_1

ORIrosa_pujol_i_josefina_bernades_amb_els_escolans_de_lleida_editora_2_5949_0

Fins a 500 persones han omplert l’aforament del turó de la Seu Vella aquest divendres en la primera actuació de l’Escolania de Montserrat en aquest emblemàtic espai.

Un acte impulsat per la Diputació de Lleida i el Consorci del Turó de la Seu Vella, on la corporació ha aportat 7.000 euros a l’Escolania de Montserrat amb l’objectiu d’atansar la cultura al territori i alhora donar a conèixer el patrimoni arquitectònic de les comarques lleidatanes.

Aquesta col•laboració se suma a les nombroses accions que la Diputació de Lleida ha impulsat a través de l’IEI per tal de vincular el patrimoni arquitectònic i la música com el cicle de concerts de l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida o el cicle d’espectacles de petit format Mènsula.

La importància del concert a més, rau en que des de l’any 2002 l’Escolania de Montserrat només ha fet sis concerts a les comarques lleidatanes.

Actualment, l’Escolania està formada per més de cinquanta nois entre nou i catorze anys procedents de tot Catalunya i és una de les escoles més antigues d’Europa. Entre els seus directors destaca la figura del Pare Irineu Segarra, procedent d’Ivars d’Urgell, que va dirigir l’Escolania durant més de quaranta anys i que va ser un gran pedagog i compositor gràcies al qual l’Escolania va arribar a uns altíssims nivells d’excel•lència.

El concert ha comptat amb la participació del pianista Vicenç Prunés i la direcció de Bernat Vivancos.

Lleida, 14 de juny de 2013

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat