PIMEC i la Diputació de Lleida posen en marxa la primera edició del programa ‘Accelera el creixement’ al territori

Conveni Diputació i PIMEC_4

Conveni Diputació i PIMEC_3

Conveni Diputació i PIMEC_2

Conveni Diputació i PIMEC_1

Ambdues entitats signen un conveni pel qual impulsaran plegades el creixement de les empreses participants en aquesta iniciativa

 

Els respectius presidents, Xavier Caufapé i Joan Talarn, han signat l’acord de col·laboració en el marc de la Fira de Sant Miquel

 

El Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i la Patronal PIMEC han signat avui un conveni de col·laboració per portar a terme el Programa ‘Accelera el creixement-1a edició 2021-2022’, un projecte que té l’objectiu de contribuir a la transformació econòmica de les Terres de Lleida, el Pirineu i l’Aran, com a resposta no tan sols a la crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia, sinó també als problemes estructurals del nostre territori.

 

L’acte ha tingut lloc a l’estand de la Diputació de Lleida a la Fira de Sant Miquel, i la signatura ha anat a càrrec dels respectius presidents, Joan Talarn per part de la Diputació i Xavier Caufapé per PIMEC Lleida. A més de Talarn i Caufapé, a l’acte hi han intervingut el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació, Carles Gibert, i la secretària territorial de PIMEC, Anna Torres. També s’ha comptat amb l’assistència del vicepresident primer de la Diputació, Jordi Latorre, i del director del Patronat de Promoció Econòmica, Ramon Boixadera.

 

Joan Talarn ha explicat que ‘Accelera el creixement’ és un programa d’acompanyament personalitzat a petites i mitjanes empreses, a càrrec d’experts en diferents àrees de gestió empresarial, on s’elaborarà un pla de creixement i es donarà suport a la seva execució. Aquest programa és fruit de la col·laboració establerta entre la Diputació de Lleida, a través del seu Patronat de Promoció Econòmica, i PIMEC, s’iniciarà aquest octubre i tindrà una durada de 9 mesos, amb més de 70 hores de suport a l’empresa.

 

L’objectiu principal és, doncs, reforçar mitjançant un pla d’acció personalitzat i a mida aquelles àrees funcionals de l’empresa que actualment limiten el seu creixement, incidint en aspectes com són la transformació digital, les millores en la comercialització de productes i serveis, l’estructura financera, la internacionalització, i/o l’organització empresarial.

 

El programa s’estructurarà en tres fases. A la primera (octubre i novembre del 2021), es procedirà a la selecció d’empreses participants; la segona (desembre del 2021-març del 2022), consistirà en la reflexió i elaboració del pla de creixement; i la tercera (abril-juny 2022), en el suport en l’execució d’aquest pla.

‘Accelera el creixement’ s’adreça a 15 empreses de tota la demarcació en aquest any 2021. Aquestes empreses se seleccionaran entre les que hagin presentat candidatura durant la primera fase del programa, en funció de criteris i indicadors sobre el seu potencial de creixement. El programa està valorat en 5.500 € per empresa, però amb el suport de PIMEC i Diputació de Lleida, l’empresa únicament en pagarà 500 €.

 

Talarn ha insistit que, en el context actual de crisi arran la pandèmia de la Covid, la supervivència i continuïtat de moltes micro i petites empreses dependrà en gran mesura “de la seva capacitat per adaptar-se als nous reptes que enfronten en aquest cicle econòmic”, motiu pel qual aquest programa té com un dels objectius prioritaris “enfortir el teixit empresarial lleidatà i preparar-lo per aprofitar les oportunitats que apareguin en el futur immediat”.

 

Per la seva part, Xavier Caufapé ha explicat que ‘Accelera el creixement’ és un projecte de suport a empreses amb alt potencial de creixement de la demarcació provincial, en què les pimes participants disposen d’un pla de creixement i un pla d’acció personalitzat, que inclou formació i assessorament. Caufapé ha assegurat que aquest programa “les ajudarà a innovar i a introduir eines digitals en el seu procediment de treball habitual, aprofundint i intensificant els mecanismes de col·laboració i acompanyament”. “Aquesta actuació sorgeix d’un projecte similar que PIMEC ja desenvolupa a la província de Barcelona, i que ja va per la seva 10a edició pels bons resultats aconseguits amb les empreses participants”, ha afegit el president de PIMEC Lleida.

 

Lleida, 30 de setembre de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat