Solidaritat i prevenció amb el suport d’Àlex Márquez

Alex_Reñe_Bus_Salut_001_SLI

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé,  afirma que el Bus de la Salut salva vides perquè atansa a tots els ciutadans l’atenció i la prevenció cardiovascular i renal

El pilot cerverí afirma que el Bus de la Salut és una bona iniciativa per fomentar les proves mèdiques preventives i evitar així el risc de malalties

El Bus de la Salut ha rebut la visita del pilot Àlex Márquez, qui juntament amb el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i Jaume Arnó, president de la Fundació Renal del mateix nom, ha estat en l’inici del nou any del Bus de la Salut  i ha donat suport a la donació d’òrgans.

Màrquez ha visitat aquest dimecres el Bus de la Salut acompanyat d’altres membres del seu equip, com l’ex-pilot Emili Alzamora, per donar suport a la campanya “Lleida per la donació” i conèixer el projecte de prevenció cardiovascular i renal que recorre la demarcació de Lleida des de gener de 2015.

El pilot ha visitat el bus i ha conegut de primera mà el projecte i les proves que el personal sanitari realitza a les persones que són seleccionades per que presenten factors de risc cardiovascular.

Àlex Màrquez ha afirmat que el Bus de la Salut és una bona iniciativa que permet a les persones de tot el territori fer-se les proves per detectar i prevenir “possibles malalties que d’una altra forma poden ser incurables”.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha agraït el suport de l’Àlex Màrquez a aquest projecte que vetlla per la prevenció de les malalties cardiovasculars i renals. “És un projecte d’èxit a les comarques de Lleida que atansa el nivell d’atenció i de prevenció a qualsevol poble de la demarcació per garantir la detecció d’aquestes malalties entre la població de risc”.

“El Bus de la Salut salva vides i per això estem compromesos amb aquest projecte” que compta amb la col·laboració i el treball del personal sanitari, així com de la Fundació Renal Jaume Arnó, que també fa una gran tasca en la sensibilització per la donació d’òrgans, ha afegit Reñé.

A la visita també ha assistit el regidor de Seguretat, Mobilitat i Civisme de la Paeria de Cervera, Jaume Rossich; la coordinadora del projecte des d’Atenció Primària, Cristina Farràs, i el vicepresident primer de la Fundació Renal Jaume Arnó, Ignacio Gracia.

Per la seva part, Joan Arnó, president de la Fundació Renal del mateix nom, ha explicat que Catalunya és capdavantera a l’Estat espanyol en donacions d’òrgans per a transplantament i dels primers a Europa. No obstant això, ha remarcat que les llistes d’espera encara són llargues i que s’ha de conscienciar sobre la necessitat de donar òrgans.

La Diputació de Lleida, la Fundació Renal Jaume Arnó, conjuntament amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i la Unitat de Diagnòstic i Tractament de Malalties Aterotrombòtiques (UDETMA), volen convertir Lleida en una província pionera en la prevenció de les malalties cardiovasculars i renals, modificar els hàbits poc saludables de la població i sensibilitzar sobre la importància social de la donació d’òrgans.

Per aquest motiu, fa dos anys que van posar en marxa el Bus de la Salut, que  s’ha desplaçat per les comarques lleidatanes per realitzar un diagnòstic precoç a una població diana d’entre 45 i 70 any. En total, 4.849 persones seleccionades aleatòriament per acomplir un o més d’un dels factors de risc cardiovascular han passat pel bus medicalitzat.

“Lleida per la donació” és una campanya impulsada per la Fundació Renal Jaume Arnó, amb el suport de la Diputació de Lleida, per sensibilitzar la població sobre la donació d’òrgans a través de diferents activitats informatives, com xerrades als instituts, i esportives, com la Transplantbike Lleida.

 

Cervera, 11 de gener de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat