Perelló visita la zona afectada de les comarques de Lleida per l’incendi de la Ribera d’Ebre i ofereix col·laboració als ajuntaments

Foc01

Acompanyada dels vicepresidents en funcions, Rosa Pujol, Gerard Sabarich i Jordi Latorre i el diputat en funcions, Antoni Navinés, la presidenta en funcions de la Diputació ha ofert tota la col·laboració institucional necessària als municipis afectats, tant pel que fa al suport que es pugui donar ara com en els ajuts i solucions que s’hagin de prendre posteriorment, una vegada feta l’anàlisi de la devastació

 

La presidenta en funcions de la Diputació, Rosa M. Perelló, acompanyada dels vicepresidents en funcions, Rosa Pujol, Gerard Sabarich i Jordi Latorre, i el diputat en funcions, Antoni Navinés, així com el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré han visitat aquest dijous la zona afectada pel devastador incendi que està cremant de forma descontrolada a la Ribera d’Ebre i que ja té afectació a la comarques del Segrià i Les Garrigues.

 

Perelló s’ha desplaçat, en primer lloc, fins a Maials on s’ha trobat amb els alcaldes afectats amb qui ha fet una primera valoració de la projecció que pot tenir el foc en les properes hores, perquè avança de forma molt ràpida en dos flancs. Un d’ells, el flanc esquerre, és el de Maials. Dotacions de bombers ja treballen en el punt on es va sufocar el passat cap de setmana un incendi a la zona del Mas de Noguers que va devastar 30 hectàrees i que serviria de tallafocs.

 

Posteriorment, ha anat fins a Vinebre, on està situat el centre de comandament de l’incendi on ha seguit l’evolució del foc, acompanyant el president de la Generalitat, Quim Torra i el conseller d’Interior, Miquel Buch, desplaçats a la zona. Durant la jornada s’ha afegit al centre de comandament la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo.

 

La presidenta en funcions de la Diputació ha posat la institució a disposició dels municipis i els alcaldes afectats per l’incendi en tot allò que la institució pugui col·laborar en aquests moments com després, una vegada s’hagi controlat i apagat, per estudiar quins ajuts i solucions caldrà prendre davant la grandària del desastre mediambiental. Al mateix temps ha demanat a tothom molta prudència i extremar les precaucions arran de l’onada de calor que afecta el territori.

 

Fins el moment, el foc –que suposadament es va iniciar a un femer a la Torre de l’Espanyol, segons el cos d’Agents Rurals- ha consumit ja més de 5.500 hectàrees i podria tenir un abast proper a les 20.000 hectàrees si superés barreres com la carretera C-12 o els tallafocs que estan preparant els bombers, perquè tindria afectacions en comarques com la de les Garrigues. L’incendi que té 128 quilòmetres de perímetre i una amplada de 14 quilòmetres.

 

A causa de l’incendi, la carretera C-12 està tallada entre Flix i Maials, així com la C-233 entre Bovera i Flix, pel que fa a vies de la demarcació de Lleida.

 

 

Lleida, 27 de juny de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat