Perelló reitera l’aposta de la Diputació per la modernització i el desenvolupament tecnològic en la 18a Jornada Reg i Futur

Reg i futur-2

La presidenta de la Diputació de Lleida ha participat en la inauguració d’una cita que considera “un referent per al sector” tant per la tasca de l’organització com per la qualitat dels ponents

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha participat aquest divendres en la inauguració i presentació de la 18a Jornada Reg i Futur de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell, celebrada al Teatre L’Amistat de Mollerussa.

A l’acte, que ha comptat amb uns 300 assistents, també hi han participat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el president de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell, Amadeu Ros, i el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Joan Trull.

En la seva intervenció, Perelló -que ha estat acompanyada pel diputat Francesc Sabanés- ha dit que la Jornada Reg i Futur ha esdevingut “un referent del sector agrícola”, tant per la tasca organitzativa com pels seus continguts i per “la qualitat acadèmica i professional dels participants”.

La presidenta de la Diputació ha defensat el regadiu com a “element de progrés imprescindible”, motiu pel qual ha dit que “cal seguir treballant en totes les iniciatives que proporcionin eines de modernització” i així no perdre la posició de “competitivitat i de lideratge” que ostenten les comarques lleidatanes dins el sector.

És per això que ha reiterat l’aposta de la Diputació “per la recerca i el desenvolupament tecnològic dins l’àmbit agroalimentari”. En aquest sentit, s’ha referit a iniciatives com el desplegament de la fibra òptica a tot el territori com a “eina imprescindible” perquè totes les explotacions agrícoles i ramaderes puguin gaudir de les noves tecnologies i de connexions fiables i potents.

En aquest mateix sentit, Amadeu Ros ha explicat que durant la jornada es presenten “sis o set avantprojectes sobre la zona modernitzable dels Canals d’Urgell”, un tema, el de la modernització del Canal, que considera cabdal i que ha qualificat com a “un projecte de país, perquè no és un canal qualsevol”. Ros ha detallat que des de la Comunitat General ja estan treballant en col·laboració amb el Departament d’Agricultura i Infraestructures perquè la modernització del Canal comenci a ser una realitat l’any vinent i ja sigui “imparable”.

La jornada s’articula en xerrades a càrrec d’especialistes sobre diferents temes, entre ells el que ha destacat Amadeu Ros, ‘La modernització dels Canals d’Urgell. Escenaris de futur’, a càrrec de Xavier Guixà. Altres temes que es tracten són ‘Reg per aspersió a baixa pressió’ (Nery Zapata), ‘La PAC per al període 2021-2027: la proposta de la Comissió Europea’ (Ricard Ramon), i ‘Aigua i eficiència: elements claus per a la producció d’aliments i la sostenibilitat dels territoris’ (Joan Girona). També està programada la taula col·loqui ‘Oportunitats’, en què hi participen Josep M. Benet i Josep M. Pelegrí. La cloenda anirà a càrrec d’Amadeu Ros, de Marc Solsona i de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Teresa Jordà.

 

 

Mollerussa, 22 de febrer de 2019

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat