Perelló referma l’aposta de la Diputació de Lleida per la recerca en salut en l’acte de lliurament dels ajuts corresponents al 2018

La corporació destina, per sisè any consecutiu, més de 279.000 euros, als quals se sumen uns altres 88.000 euros procedents de la Gerència Territorial de l’ICS, GSS i d’empreses i entitats


Els 16 premiats faran recerca en l’àmbit hospitalari, a l’atenció primària, a l’IRBLleida i al Centre de Recerca Experimental Biomèdica Aplicada (CREBA)

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha presidit l’acte de lliurament dels Ajuts per a la Promoció de la Recerca en Salut 2018, que ha tingut lloc aquest divendres a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Perelló ha estat acompanyada pel Gerent Territorial de l’ICS a Lleida, Alt Pirineu i Aran i Gestió de Serveis Sanitaris, Jordi Cortada, i per la directora de l’IRBLleida, Elvira Fernández, mentre que Dídac Mauricio, director del servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, ha apadrinat l’acte.

La presidenta de la Diputació ha felicitat tots els professionals que han estat distingits i els ha encoratjat a seguir treballant en un àmbit, el de la recerca, amb el qual la corporació manté una especial sensibilitat, com ho demostren els 279.000 euros que, per sisè any consecutiu, hi destina, a més d’invertir en el finançament d’equipaments “de referència com el CREBA”. Elvira Fernández ha volgut reconèixer aquest “compromís de la Diputació amb la recerca, i això és un valor per a la societat lleidatana”, fins al punt d’assenyalar que “sense aquest ajut i implicació de la Diputació no seríem on som”.

Impulsats per l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, la Gerència Territorial de l’Institut Català de la Salut a Lleida, Alt Pirineu i Aran, i Gestió de Serveis Sanitaris, els ajuts tenen per objectiu facilitar que els professionals que han acabat la formació especialitzada, els estudis de doctorat o els que ja estan treballant puguin destinar temps a la recerca. Els premiats faran recerca en l’àmbit hospitalari, a l’atenció primària i al Centre de Recerca Experimental Biomèdica Aplicada (CREBA).

Els ajuts adjudicats es divideixen en quatre modalitats, de les quals les denominades A, B i C han esta cofinançades per la Diputació amb 279.000 euros, la Gerència Territorial ICS i la de Gestió de Serveis Sanitaris. En la modalitat A (Ajuts post-residència), destinada als professionals que han finalitzat l’etapa d’especialització (medicina, infermeria, pediatria i fisioteràpia), els guardonats han estat Álvaro Vilela, Clara Matas i Maite Castañ.

En la modalitat B (Ajut post-residència per a recerca en model porcí), que té com a finalitat incorporar professionals que acaben el període de formació especialitzada MIR en especialitats quirúrgiques i desitgen donar suport al desenvolupament de projectes en models experimentals del CREBA, ha estat distingit Gian Pier Proti. I en la modalitat C (Ajuts per a la finalització de tesi doctoral), destinada a estudiants de doctorat en ciències de la salut que estan exhaurint una beca predoctoral, els premiats han estat Fernando Santamaría, Sonia Apostolova, Isidre Felip, Tania Cemeli, Maria Crespo i Sandra de la Fuente.

Pel que fa a la modalitat D (Ajut a la Recerca-Intensificacions), està dotada amb 88.000 euros i finançada per la Gerència Territorial ICS, Gestió de Serveis Sanitaris i amb la col·laboració d’empreses i entitats (Amgen, Novartis, Medtronic i Oncolliga). Aquesta modalitat s’atorga per primer cop i té per objectiu promoure la recerca d’àmbit hospitalari i d’atenció primària entre professionals que ja estan treballant. Els guardonats han estat, amb 25.000 euros cadascun, Gerard Ripoll i José Luis Morales; amb 13.000, M. Jesús Muniesa; i amb 10.000 cadascuna, Marta Hernández i Maria Mur; i amb 5.000, Mercè Pollina.

Cal destacar que, des de fa anys, la Diputació de Lleida ha fet un gran esforç per impulsar la recerca. Un esforç al qual se sumen l’IRBLleida, l’ICS i GSS i que ara té visibilitat mitjançant aquests ajuts que venen a donar projecció pública als guardonats, a la seva tasca i a les institucions implicades com a impulsors de la recerca en salut a Lleida.
Lleida, 1 de febrer de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat