Perelló presideix la inauguració del nou espai de benvinguda al santuari del Miracle i de la plaça de l’Ajuntament de Riner

RINER-1-WEB

RINER-4-SLI

S’ha fet la plantació d’una olivera conjuntament amb els representants del Territori Barroc i del Festival Espurnes Barroques

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha presidit avui la inauguració del nou espai de benvinguda del santuari del Miracle i de la plaça de l’Ajuntament, al municipi de Riner.

Perelló, que estat acompanyada pel vicepresident quart de la Diputació, Eloi Bergós, ha estat rebuda a l’Ajuntament per l’alcalde de Riner, Joan Solà; i pel pare Xavier Poch, superior del santuari del Miracle i monjo de Montserrat. També hi havia representants dels ajuntaments que participen en el projecte Territori Barroc (Pinós, la Molsosa, Estaràs, Sant Mateu de Bages i Pujalt), a més de Jaume Massó, director de l’Institut Geològic i Cartogràfic de Catalunya, i Míriam Sort, directora de Territori i Sostenibilitat a la Catalunya Central.

Perelló ha signat al Llibre d’Honor i des d’allí s’han traslladat a l’espai de benvinguda al santuari del Miracle i plaça de l’Ajuntament. Allí s’ha procedit a la inauguració i s’ha fet la plantació d’una olivera conjuntament amb els representants del Territori Barroc i del Festival Espurnes Barroques. Cal recordar que l’olivera va ser un premi de la Fundació Món Rural anomenat “Món Rural” al Territori Barroc i al festival. A continuació s’ha fet una visita la Casa Gran del Miracle (que és propietat de la Diputació i que avui ha celebrat una jornada de portes obertes), l’Espai Natura i l’Espai Barroc.

Espurnes Barroques és un festival de música i experiències al territori barroc que es desenvolupa en quatre caps de setmana entre maig i juny en diversos enclavaments barrocs de primera índole, entre ells el santuari del Miracle, on les experiències sonores es lliguen amb visites, gastronomia, tallers i tota altra mena d’activitats dissenyades específicament per a l’ocasió.

 

 

Riner, 16 de febrer de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat