Perelló es reuneix amb la directora de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida

Aposta ferma de la Diputació per donar suport a l’IRBLleida com a centre de referència de recerca mèdica d’àmbit català i estatal

La presidenta de la Diputació, Rosa M. Perelló, ha rebut aquest dimecres la visita de la directora de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), Elvira Fernández, que ha tingut lloc al despatx de Presidència de la Diputació de Lleida.

Durant la trobada, s’ha fet palesa la ferma aposta de la Diputació per donar suport a l’IRBLleida i s’ha fet un repàs a les diferents accions i activitats que s’organitzen de forma conjunta, com per exemple, el funcionament del ‘Bus de la Salut’ ─projecte impulsat per la Diputació de Lleida i la Fundació Renal Jaume Arnó, conjuntament amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i la Unitat de Diagnòstic i Tractament de Malalties Aterotrombòtiques (UDETMA) de l’IRBLleida─ que visita diferents municipis de les comarques de Lleida en tant que treballa en la prevenció de les malalties cardiovasculars i renals.

També s’ha parlat de l’èxit de les beques de promoció de la recerca en salut que convoquen l’IRBLleida i la Diputació de Lleida de forma anual, i que va tenir, el passat 1 de febrer, l’acte de lliurament dels ajuts atorgats corresponents a l’any 2018 i que permetran que els 16 premiats facin recerca en l’àmbit hospitalari, a l’atenció primària, a l’IRBLleida i al Centre de Recerca Experimental Biomèdica Aplicada (CREBA), a Torrelameu.

Amb anterioritat, l’any 2016 es va inaugurar el CREBA, que es va convertir el primer centre de referència d’investigació biomèdica de Catalunya, i que va comptar amb un pressupost de 3 M€, finançats per la mateixa Diputació. El CREBA està gestionat per l’IRBLleida.

L’IRBLleida es va constituir amb la finalitat de crear sinergies entre la recerca bàsica, la recerca clínica i la investigació epidemiològica, perquè la investigació biomèdica sigui el motor de la millora de la pràctica clínica diària, en benefici de tota la població. El seu objectiu és generar coneixement d’excel·lència, capaç d’impactar en la salut i la qualitat de vida de la població, i fer-ho amb una marcada vocació internacional i d’inclusió del potencial territorial.

Lleida, 13 de febrer de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat