Perelló es compromet a dur al plenari de la Diputació l’oposició dels ajuntaments del Baix Segrià a l’abocador de Riba-roja

El projecte contempla la construcció d’un abocador destinat a residus industrials a tocar dels termes d’Almatret i Maials
La presidenta de la Diputació demana fer un front comú i consensuat per tal de “preservar la riquesa natural del territori”

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha mantingut aquest dijous una trobada amb els alcaldes de la comarca del Segrià durant la qual els ha exposat diferents projectes que la corporació té en marxa al territori.
La reunió s’ha celebrat a la seu del Consell Comarcal del Segrià i forma part del seguit de trobades que la Diputació està mantenint amb els diferents consells comarcals i els representants municipals. Perelló ha estat acompanyada pels vicepresidents Rosa Pujol i Jordi Latorre i pel diputat Josep Ibarz. La presidenta ha estat rebuda per la presidenta del Consell del Segrià, María José Invernón, i pel president del Consell d’Alcaldes, David Masot, i ha signat al Llibre d’Honor del Consell.
Durant la reunió, Rosa Maria Perelló ha explicat la situació de diferents projectes de la Diputació i ha aprofitat per conèixer de primera mà les necessitats i inquietuds dels alcaldes. Entre aquestes, hi figurava la controvèrsia generada pel projecte de construcció d’un abocador de residus industrials a Riba-roja d’Ebre, a tocar dels termes d’Almatret i Maials, i Perelló s’ha compromès a dur aquest tema al plenari de la Diputació.
Ho ha fet tot recordant que la corporació ja va fer costat a la reclamació que, en el seu moment, van fer “la majoria d’alcaldes amb el problema de l’abocador de Seròs”. Ara, davant d’una situació similar, ha demanat fer “passes serioses, consensuades i el més àmpliament compartides”, i no només pels alcaldes afectats, sinó per la resta del Segrià i de les altres comarques lleidatanes.
Segons Perelló, es tracta “d’un tema de territori” i, per aquest motiu, “es portarà a debat al plenari”, ja que creu que cal fer esforços en un mateix sentit per “preservar la riquesa natural del territori”, motiu pel qual pensa que es comptarà amb el suport de tot el ple de la Diputació.
Pel que fa a altres projectes, Rosa Maria Perelló ha explicat que el pressupost de la Diputació de Lleida per a aquest 2019 ha tingut una vocació més municipalista que mai, amb un Pla de Dinamització Local que oferirà unes bases àmplies i ajuts als pobles, tot plegat dins una “línia imprescindible”, que és la de prestar servei als municipis. Pel que fa al desplegament de la fibra òptica, que consta de cinc fases a desenvolupar en quatre anys, ha dit que “ja ha fet els primers passos”.
De la mateixa manera, ha anunciat que la corporació continuarà donant suport als projectes emmarcats dins el programa FEDER i potenciant entre els ens municipals el servei de secretaris-interventors del Servei d’Assistència Tècnica (SAT).

Lleida, 17 de gener de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat