Perelló assenyala les fires com a motor de l’economia del territori a la inauguració de la Fira de l’Oli Verge Extra i les Garrigues

La presidenta reitera el suport de la Diputació de Lleida a un certamen que posa en valor un producte fonamental per a la comarca
“Les zones productores tenen la clau del futur, i el nostre territori la té, i per això hi hem de posar tots els recursos necessaris”, diu

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha presidit avui l’acte d’inauguració de la 56a Fira de l’Oli Verge Extra i les Garrigues, certamen que se celebra a les Borges Blanques des d’avui i fins al diumenge.

La inauguració ha tingut lloc a l’Espai Gastronòmic del Pavelló de l’Oli i ha comptat amb la participació de l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir; el president del Consell Comarcal, Antoni Villas; el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement, Ramon Alturo; i el regidor de Promoció, Econòmica, Comerç, Fires i Mercats de les Borges Blanques, Jordi Ribalta. També hi han assistit els vicepresidents segon, tercer i quart de la Diputació, Gerard Sabarich, Jordi Latorre i Eloi Bergós, respectivament, i els diputats Francesc Sabanés i Antoni Navinés.

En el seu parlament, Rosa Maria Perelló ha volgut destacar que les fires són “un factor multiplicador de l’activitat econòmica del territori i un element transformador del país”, ja que juguen “un paper fonamental en la seva economia”. És per això que ha reiterat la vocació de la Diputació d’estar “al costat del fet firal” i d’un sector, el primari, que, més enllà de produir productes bàsics per al nostre dia a dia, és “generador de noves línies de negoci i de projectes de futur”. En aquest sentit, Perelló ha insistit que “les zones que són productores tenen la clau del futur, i el nostre territori la té”, per la qual cosa “hi hem de posar tots els recursos necessaris” per tal d’impulsar aquest sector estratègic.

Per la seva part, Enric Mir ha destacat l’elevada ocupació de la fira i ha volgut agrair molt especialment el recolzament de la Diputació de Lleida per “ajudar a dinamitzar el territori” i així “poder tirar endavant l’economia de la comarca i generar oportunitats de futur per a les noves generacions”.

Després de la protocol·lària tallada de cinta, la presidenta de la Diputació ha efectuat un recorregut pel recinte firal que ha acabat amb la signatura al Llibre d’Honor de la Fira de l’Oli i les Garrigues.

Cal destacar que la Fira de l’Oli compta enguany amb 91 expositors, una seixantena de paradistes i una vuitantena d’actes programats, tot plegat amb un 100% d’ocupació. Entre aquestes activitats, hi ha les que ha programat la Diputació de Lleida a través del Patronat de Promoció Econòmica, ha programat diverses activitats amb motiu de la celebració de la 56a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues que tindrà lloc entre els dies 18 i 20 de gener a les Borges Blanques.

Concretament, des de la corporació s’han organitzat accions que va dirigides a tot tipus de públic, des dels infants fins als més grans, amb la intenció d’acostar, encara més, les excel·lents qualitats de l’oli verge extra. Tallers gastronòmics i tasts guiats d’oli i vins, però també de cava, licor de cafè i de pa de ronyó, maridatges de coca amb melmelades, de conserves naturals i de cervesa artesana amb essència de lavanda i formatge, l’acte lliurament de lots de la campanya Barris Antics ‘Molt per oferir, molt per descobrir 2018’ i un vermut de fira formen part, entre d’altres, de la proposta de la Diputació per a aquest certamen.

Les Borges Blanques, 18 de gener de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat