Penelles tornarà a ser el centre de l’art mural amb la celebració del 7è Festival GarGar

GarGar_01

GarGar_02

Tindrà lloc els dies 29 i 30 d’abril i 1 de maig amb la participació de més d’una quinzena d’artistes i la il·lustradora Roser Capdevila com a convidada especial

 

L’alcalde de Penelles i diputat, Eloi Bergós, i la directora del festival, Mar López Pinto, han participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació del 7è Festival GarGar. Festival de Murals i Art Mural de Penelles, que se celebrarà en aquest municipi els dies 29, 30 d’abril i 1 de maig, enguany amb la participació especial de la il·lustradora Roser Capdevila.

 

La iniciativa –que va celebrar la seva primera edició l’any 2016– va néixer i manté des d’aleshores l’objectiu d’impulsar i fer visibles les propostes creatives d’aquells artistes disposats a fer de l’espai públic rural la base de la seva expressivitat, posant-la al servei de la millora del poble de Penelles. Es pretén, doncs, seguir revestint els seus murs i façanes amb intervencions artístiques que el mantinguin com un referent del món rural contemporani, i mantenir la implicació de la seva gent en una iniciativa engrescadora i diferent. Per tant, es tracta de difondre la cultura artística al món rural, combatre el deteriorament urbà, estimular el turisme i dinamitzar la vida social i cultural de Penelles, implicant habitants, empreses i entitats locals i del territori.

 

Enguany hi prendran part més d’una quinzena d’artistes, generant una combinació d’estils eclèctics en murs i parets del municipi, en aquest cas, però  traient les activitats artístiques del centre per desplaçar-les a altres indrets de Penelles. Amb tot, les activitats principals tindran lloc a la plaça de l’església, la plaça de la Font i la plaça Major, coincidint amb la celebració de la festa major petita, les Festes del Roser i la desena edició de la Fira del món rural i la trobada d’una seixantena de tractors antics. Actuacions musicals, tallers de creació i food trucks acompanyaran els artistes i a tot aquell que s’acosti a contemplar la seva feina, en una celebració popular que promet atraure els habitants de tota la comarca.

 

Concretament, 13 artistes ja estan treballant l’art mural que culminaran el diumenge dia 1 de maig. També, i de cara als visitants que s’acostin el cap de setmana, s’ha convidat 5 artistes que faran les seves creacions en un dia, el dissabte, 30 d’abril, en formats més reduïts de 2×2.

 

Noms com Berta Artigal, Blazy, Bublegum, Carola Bagnato, Dante Arcade, Djoels, Ekosaurio, Gaià Associació, Gerada, Germán Martínez, Guillem Font, Licea, Nespoon, Pango i Ico, Soen Bravo, Uri Kthr o Twopy faran els seus projectes artístics durant aquest cap de setmana, representant països com Ucraïna, França o Polònia, així com artistes de Madrid, de Lleida i de la resta de Catalunya.

 

Roser Capdevila, que hi serà present amb les seves tres bessones que pintaran amb ella, i que ja ha iniciat el seu treball, ha estat rebuda pels joves artistes convidats amb molta expectació –alguns amb un ressò i prestigi internacional molt gran– ja que molts d’ells han crescut amb els contes de la il·lustradora en la seva infantesa, tal com ha explicat Mar López Pinto.

 

Eloi Bergós ha volgut agrair la implicació de tothom perquè el festival sigui un èxit i especialment als voluntaris, sense els quals aquesta iniciativa no tindria sentit. En aquest sentit, ha afegit que “aquest festival vol treballar per aconseguir l’arrelament de la gent jove al territori”.

 

Com en anteriors edicions, l’organització ha previst activitats com exposicions, música en viu, projeccions, tallers per a grans i petits, gastronomia i artesania local i presentacions.

 

Gargar Festival de Murals i Art Rural és una iniciativa de binomic.cat. i de l’Ajuntament de Penelles, guardonada amb el Premi Impulsa Cultura 2020 de la Fundació Catalunya Cultura.

 

Lleida, 27 d’abril de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat