Penelles serà la primera seu del Rodautors-Festival de Cantautors el cap de setmana vinent amb el suport de la Diputació

El certamen aplegarà una vintena de cantautors i cantautores que oferiran concerts durant els dos dies, a més de projeccions de documentals i pel·lícules relacionats amb les cançons d’autor i una taula rodona sota el títol ‘Ja sóc cantautor/a i ara què faig?’

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació del Rodautors-1r Festival Itinerant de Cantautors de Penelles, que se celebrarà el cap de setmana vinent en aquesta localitat de la Noguera, que d’aquesta manera n’esdevindrà la seva primera seu.

L’acte ha comptat amb la participació del diputat i alcalde de Penelles, Eloi Bergós; de la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Penelles, Maria del Mar López; i de l’organitzador del festival, el cantautor Joan Blau Planes.

En la seva intervenció, Eloi Bergós s’ha felicitat perquè l’organització hagi escollit el territori de Lleida, i més concretament Penelles, per celebrar un festival que “donarà a conèixer el poble”, gràcies a la participació de cantautors de tot Catalunya i de l’Estat espanyol.

Aquesta primera edició del Rodautors, que serà gratuïta, es realitzarà dissabte i diumenge vinents a Penelles, amb la participació de 20 cantautors i cantautores, escollits entre les 51 propostes rebudes. Així, pel dissabte al matí estan programades les actuacions de Lo Martí de Térmens, Meïa, Josep Maria Garbinada, Sissa Viva, Edu Quindós, Alba Mirás i Kenneth Batiste, mentre que a la tarda-nit hi haurà els concerts de Raül Benéitez, Nerea Bassart, Borraz con Zeta, Marina Gil, Roigé, Elena Saavedra, Marcos Gallo i Pedro sin Peligro.

Entre aquestes dues sessions, se celebrarà a l’Església Vella de Penelles la taula rodona Ja sóc cantautor/a i ara què faig?, en què hi prendran part Jordi Gasion-El Fill del Mestre (cantautor i músic), Maite Sadurní (periodista dels programes Geografia Humana i A Tocar de Catalunya Ràdio), Gerard Martínez (periodista i director de 7accents) i Roger Argemí (compositor, músic i periodista).

Per diumenge al matí estan previstes les actuacions d’Oriol Ginestà, Josep Lluís Notari, Primo Zon, Madamme Mustash i Chicharro. A més, durant tot el cap de setmana es faran projeccions de documentals i pel·lícules relacionades amb cantautors i músics. Aquesta activitat es durà a terme a l’església Vella de Penelles, just a tocar de la plaça de la Font, espai on es porten a terme els concerts del Rodautors. Concretament, el dissabte a les 12.00 hores es podrà veure el documental La cançó censurada i a les 13.00 el documental Searching for Sugar Man. Per les 19.00 hores hi ha programada la pel·lícula Once, mentre que el diumenge a les 12.00 hores es podrà veure una sessió de cinema en família amb Canta. Paral·lelament al Rodautors, també hi haurà Food Trucks, tallers per a infants, vi i cervesa artesanes.

Rodautors és un festival itinerant organitzat de manera autònoma entre cantautors i cantautores, formant una comissió organitzadora i participant conjuntament amb les associacions culturals dels pobles i regions on es realitzen les diferents edicions del festival. Està previst que se celebri cada sis mesos i la propera seu serà un poble de Girona.

L’objectiu és apropar als pobles de les terres catalanes la cançó d’autor, que sempre ha tingut un pes molt important en la cultura musical, tot i que avui en dia ha quedat reduïda a circuits concrets. El festival està pensat de manera que sigui un punt de trobada per a cantautors i cantautores, un espai per als que estan iniciant-se en aquest món i pels que, tot i fer temps que hi estan dedicats, també volen compartir aquesta experiència.
Lleida, 18 d’octubre de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat