Patronat de Turisme, 25 anys vetllant per la promoció turística

Ara Lleida

Per celebrar els 25 anys de la seva constitució, la Diputació de Lleida organitzarà una trobada a la tardor

Aquest 2014 es compleixen els 25 anys de la constitució del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, l’ens de promoció creat per a la gestió de l’oferta turística del conjunt de les comarques lleidatanes mitjançant la marca “Ara Lleida”.

L’acte fundacional del Patronat va tenir lloc el 18 de juliol de 1989 a l’estany Gento (Pallars Jussà). Hi van participar representants de tots els consells comarcals del territori, així com de les principals associacions i entitats dels sectors econòmic i turístic.

La promoció turística que ha fet durant aquests anys el Patronat de Turisme ha estat tant de la zona del Pirineu, com del Prepirineu i de les comarques de la plana i de la pròpia ciutat de Lleida. L’acció sobre el territori s’ha fet de forma integral i homogènia, però intensificant les particularitats de cada comarca i de cada àmbit territorial.

En 25 anys, les comarques de Lleida han passat d’un posicionament turístic discret a liderar l’oferta de turisme actiu i d’esports d’aventura a tot l’Estat, amb més de 200 empreses turístiques, 11 centres d’hivern i una superfície esquiable de 460 quilòmetres de pistes.

L’esforç i la dedicació d’aquest ens per promocionar l’àmplia l’oferta turística de les comarques lleidatanes s’ha materialitzat aquests anys en diferents iniciatives i accions.

L’any 1989 es va convocar el Primer Premi Turístic “Pica d’Estats” de premsa ràdio i televisió, dotat en aquella època amb 1.200.000 pessetes, dividit amb un primer premi d’1.000.000 de pessetes i dos accèssits de 100.000 pessetes cadascun. Actualment, el guardó compta amb una dotació econòmica de 38.000 euros i 8 categories.

L’any 1990 va veure la llum un eslògan que, amb el temps, s’ha convertit en una marca, vigent en l’actualitat i adaptada als nous temps, com és “Ara Lleida”, i es va crear la revista del mateix nom amb periodicitat semestral.

Els darrers anys, s’ha fet una aposta ferma per la creació de nous productes i segments de mercat, especialment per aquells que fan referència al turisme accessible, religiós, ornitològic, científic, gastronòmic o familiar. I es continua treballant amb accions i productes que permetin traslladar l’oferta turística a nous mercats, com la creació d’una major oferta vinculada entre si mitjançant la creació de producte turístic motivacional o amb l’adequació de l’oferta turística al món de les TIC.

Per celebrar els 25 anys del Patronat de Turisme i de la marca “Ara Lleida”, la Diputació de Lleida té previst fer una trobada a la tardor.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat