Patrocinem la Copa Pirineus a la Seu d’Urgell

Copa_Pirineus_001_SLI

Roda de premsa de presentació de la competició d’Eslàlom de la Copa Pirineus 2016 a la Seu d’Urgell

 

El proper cap de setmana s’inicia la primera competició de la Copa Pirineus de Canoe Slalom 2016 al Parc del Segre a la Seu d’Urgell

En aquesta setena edició es consolida internacionalment aquest circuit de competicions d’alt nivell al Pirineu. Cada any, atrau els millors palistes de tot el món atrets per la gran qualitat organitzativa de les competicions i l’excel·lència  dels seus escenaris.

La Copa Pirineus neix ara fa set anys amb la idea d’organitzar un circuit de competicions del més alt nivell en els millors escenaris esportius per la pràctica del canoe slalom a la Seu d’Urgell i Pau (França). Aquestes dues competicions són puntuables per la classificació mundial de la Federació Internacional de Canoa.

La primera competició es disputarà a la Seu d’Urgell els dies 23 i 24 d’abril, la segona serà a l’Estade de Eaux Vives de Pau els dies 30 d’abril i 1 de maig, on es coneixeran els guanyadors de la Copa Pirineus 2016.

 

Aquesta competició es realitza en rius o canals artificials d’aigües braves amb un tram de 200 a 400 metres de recorregut. Es tracta de completar el recorregut determinat per portes numerades en el menor temps possible i sense tocar-les.

En la competició internacional s’han inscrit 700 esportistes i hi participaran una vintena de països dels cinc continents.

Aquest dimarts, la Diputació de Lleida ha presentat la Copa Pirineus 2016 amb la presència del diputat, Antoni Navinés; l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla; el representant territorial d’Esports a Lleida, Joan Segura; el president de la Federació Catalana de piragüisme, Joan Ignasi Rosell, i el gerent del Parc del Segre, Francesc Ganyet.

El diputat Antoni Navinés ha explicat que la Diputació de Lleida és un dels patrocinadors d’aquesta competició esportiva que situa la Seu d’Urgell com a destí de canoa eslàlom a nivell mundial. Aquesta competició és molt important per tota la comarca de l’Alt Urgell, és un element dinamitzador per la restauració i el comerç, que els promociona i els dóna a conèixer arreu.

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha agraït la col·laboració de les institucions que han fet possible situar el municipi com a destí interessant pels esportistes de màxim nivell, però també per aquelles persones aficionades al piragüisme i la canoa. Albert Batalla ha manifestat que aquestes competicions també són un estímul pels esportistes locals i alhora suposa un impacte econòmic important pels restauradors i hotelers de la comarca.

El representant d’Esports a Lleida, Joan Segura, ha reconegut la gran tasca realitzada per les administracions, que han situat la Seu d’Urgell en el mapa del piragüisme internacional. Sobretot en destaca el centre d’alt rendiment de la Seu d’Urgell com a referència a nivell nacional i internacional. Així mateix, Joan Segura ha felicitat els organitzadors per la feina ben feta durant tots aquests anys que han permès celebrar moltes competicions d’alt nivell.

Des de la Federació Catalana de Piragüisme, el seu president, Joan Ignasi Rosell, ha reconegut la tasca feta pel Parc del Segre en l’organització del campionat i ha remarcat la importància pel territori com a impulsor per la pràctica d’aquest esport i de les competicions d’alt nivell.

El gerent del Parc del Segre, Francesc Ganyet, ha afirmat que la Seu d’Urgell pretén esdevenir el clúster dels Pirineus de la canoa eslàlom. Com a organitzador ha agraït la gran tasca que fan els voluntaris perquè aquest campionat sigui tot un èxit.

Cal recordar que la Seu d’Urgell acollirà la Copa del Món de Piragüisme el 2019.

Lleida, 19 d’abril de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat