Participació del president de la Diputació de Lleida a la recepció oficial a Grenoble

ORI01_editora_2_4836_0_1

A l’acte, també hi ha assistit la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha participat aquest divendres a la recepció oficial que ha ofert l’Ajuntament de Grenoble als representants de les institucions i de les entitats catalanes que s’han desplaçat a aquesta ciutat francesa amb motiu del 24è Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics, que s’hi celebra del 4 al 6 d’agost.

L’acte l’ha presidit el tinent d’alcalde de Grenoble, Alain Pilaud, i han intervingut en els parlaments el president de l’Associació Adifolk , Antoni Viñas, i el director general de Cultura Popular, Lluís Puig. A la recepció també hi han assistit la vicepresidenta de la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), Rosa Pujol, així com el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i representants de diversos ajuntaments de Catalunya i de les entitats catalanes que són presents a l’Aplec.

Durant l’intercanvi d’obsequis que s’ha fet a la recepció, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha lliurat al tinent d’alcalde de Grenoble, Alain Pilaud, i al president d’Adifolk, Antoni Viñas, una litografia de Rosa Siré sobre el balcó del serraller (obra de forja del segle XVIII que es troba al Palau de la Diputació de Lleida).

Els grups lleidatans que prenen part en aquesta trobada cultural són l’Àliga i el Lleó de Lleida del Grup Cultural Garrigues i la seva colla gegantera, els grallers Turrai, els Capgrossos de Tàrrega, els Gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, portats per la Colla de geganters i grallers de la Seu d’Urgell, i el grup d’havaneres, Boira.

Les activitats es concentren al parc Paul Mistral, el més gran de Grenoble, on durant l’estiu s’hi celebra " La Belle Estivale", un cicle d’activitats variades, entre les quals s’hi troba l’Aplec.

El certamen, que organitza Adifolk (Associació per a la Difusió del Folklore) des de 1988, té l’objectiu de ser una gran mostra de la diversitat cultural de Catalunya i intentar apropar una mica la realitat catalana, les seves terres i les seves comarques, al món.

Grenoble, 5 d’agost de 2011

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat