Oliana recupera el 38è Campionat Enduro del Segre, una prova dura i tècnica pels pilots

Endur_Oliana_001_SLI

Presentació del XXXVIII Enduro del Segre a Oliana

Dos dies de competició amb un autèntic recorregut “Off Road” per pilots no aficionat

La comarca de l’Alt Urgell serà l’escenari del proper Campionat Enduro del Segre. Moto Club Segre amb la col·laboració de la Diputacio de Lleida organitza el 38è Campionat a Oliana els dies 11 i 12 de març. Aquesta prova competitiva és puntuable al Campionat d’Espanya d’Enduro.

El recorregut de la competició transcorre per vies secundàries, camins i senders dels termes municipals de Bassella, Castellar de la Ribera, Lladurs, Òden i Oliana. Els participants donaran dues o tres voltes al recorregut en funció de la seva categoria. L’itinerari per volta és d’aproximadament uns 75 quilòmetres.

Se celebraran tres proves especials. La Crono amb un circuit tancat cronometrat, en terreny natural inundable del Pantà de Rialb. L’Extrema amb una prova cronometrada amb un traçat complicat, amb materials naturals actuant com obstacles, amb l’arribada i la sortida en el mateix punt. I finalment, la Tram una pista cronometrada amb passos tècnics, amb la sortida i arribada en punts diferents.

La presentació s’ha celebrat a la Diputacio de Lleida aquest dimecres amb la participació del diputat Eloi Bergós; del representant territorial d’Esports a Lleida, Joan Segura; de l’alcalde d’Oliana, Miquel Sala; del president de la Federació Catalana de Motociclisme, Josep M. Mañé; del president de Moto Club Segre, Lluís Capdevila; del director del campionat, Lluís Augé i del pilot i campió d’Espanya Enduro Absolut, Jaume Betriu.

El diputat provincial Eloi Bergós ha felicitat els organitzadors per haver recuperat aquesta competició i ha manifestat el suport de la Diputació de Lleida per totes aquestes proves esportives que dinamitzen i posen en valor el nostre territori.

En aquest mateix sentit, Joan Segura, representant d’Esports a Lleida, ha assegurat que la demarcació de Lleida compta amb unes instal·lacions d’excel·lent qualitat per la pràctica del motociclisme. I l’alcalde d’Oliana ha afirmat que Oliana es congratula de poder acollir aquest Campionat Enduro del Segre ja que és una prova emblemàtica pel municipi.

Tal i com ha explicat el president de la Federació Catalana de Motociclisme, Josep M. Mañé, en aquests moments el campionat té la màxima xifra d’inscripcions, unes 214, de les quals més del 50% són catalans.

Per la seva banda, Lluís Capdevila, president de Moto Club Segre, ha destacat la voluntat de totes les institucions de recuperar aquest circuit que va néixer l’any 1973. Segons ha manifestat, aquesta és una prova per esportistes d’alt nivell.

Finalment, el pilot local Jaume Betriu ha subratllat que aquesta prova la fa tan atractiva pels pilots per la seva extrema duresa en la carrera, per l’atractiu del paisatge i unes vistes privilegiades, com també per les característiques optimes per la practica de l’enduro com el seu recorregut “off road”.

 

Lleida, 8 de març de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat