Ofrena floral de la Diputació de Lleida amb motiu de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya

ORIdsc_0523_editora_2_4863_0_1

ORIdsc_0531_editora_2_4863_1

ORIdsc_0534_editora_2_4863_2

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha afirmat aquest diumenge que “cal pensar cada dia més que la solució que defensi i garanteixi els nostres drets com a poble i com a nació, doncs, passi per la independència.” Reñé ha fet aquestes declaracions a la premsa després del parlament que ha fet a la Seu Vella de Lleida amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, i en el qual, ha dit que “malgrat els avenços nacionals i socials ens trobem en una situació de profund encallament, justament quan el país necessita anar molt més lluny, encara” i ha afegit que no es tracta “d’un pas mínimament discret, sinó de donar resposta clara i contundent a les demandes reals del poble de Catalunya”.

En aquest parlament a la Seu Vella, el president de la Diputació de Lleida ha indicat que “en una data com l’Onze de Setembre no podem passar per alt les transgressions continuades a l’autogovern d’una Catalunya que enfila el segle XXI amb el convenciment que ens calen noves i millors eines per tirar endavant”.

“A Catalunya, la llengua, la cultura o l’economia sempre han anat lligades al fet nacional i és per això que l’escomesa perllongada i indissimulada a aquests fonaments no és pas gratuïta ni anecdòtica”, ha dit Reñé. El president de la Diputació de Lleida també ha posat de manifest que “la reforma constitucional per limitar el deute i el dèficit públic de la Generalitat, apunta cap a aquesta direcció; com també, aquesta animadversió contra la llengua catalana i el model d’immersió lingüística aprovat pel Parlament de Catalunya”.

En el transcurs de la seva intervenció, també ha recordat que “aquest mes de setembre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya comminava jurídicament la Generalitat perquè el castellà esdevingui llengua vehicular a l’ensenyament obligatori”.

Reñé ha finalitzat el seu parlament a la Seu Vella animant tothom a “participar a tots els actes de la Diada” i no permetent cap més menyspreu a la nació catalana, ni fent cap pas enrere en les nobles i legítimes aspiracions de Catalunya.” Després del seu parlament, el president de la Diputació de Lleida, acompanyat pels vicepresidents Miquel Padilla i Josep Ibarz, ha fet la tradicional ofrena floral. A l’acte també hi han assistit diputats de la Corporació.

Lleida, 11 de setembre de 2011

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat