Odèn presenta el 1r Mercat del trumfo i la sal amb el suport de la Diputació de Lleida

Mercat_Trumfo_Oden_001_WEB

Presentació del Mercat del Trumfo i de la Sal d'Odèn a la Diputació de Lleida

Mercat_Trumfo_Oden_001_SLI

Presentació del Mercat del Trumfo i de la Sal d'Odèn a la Diputació de Lleida

L’objectiu del mercat és promocionar la seva gastronomia a través dels seus productes estrella i donar a conèixer la seva àmplia oferta turística

 

El municipi d’Odèn, situat al nord de la comarca del Solsonès, ha organitzat pel proper diumenge 20 de novembre un mercat per promocionar els seus productes de proximitat  i de qualitat com són els trumfos, és a dir, el cultiu de la patata, i la sal.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació amb la participació del diputat Eloi Bergós; de l’alcalde d’Odèn, Pere Vilaginés, i de la regidora de Turisme de l’Ajuntament, Sílvia Simon. El diputat Bergós ha afirmat que la Diputació de Lleida dóna suport a les fires i mercats que s’organitzen arreu del territori lleidatà i que donen valor als nostres productes locals a través dels quals també donen a conèixer els nostres pobles.

Amb aquest mercat, tal i com ha indicat l’alcalde Pere Vilaginès, l’Ajuntament pretén donar a conèixer els seus productes de proximitat i és també una magnífica oportunitat per promocionar turísticament els seus restaurants i els allotjaments rurals. Actualment, Odèn disposa d’unes 200 places en cases rurals més un càmping.

Els visitants podran descobrir el recentment inaugurat Salí de Cambrils, un entorn per conèixer la història, el patrimoni i els paisatges d’Odèn, fent una visita guiada amb una demostració de moldre la sal. També podran gaudir d’una exhibició dels animals nocturns del Zoo del Pirineu.

A partir de les deu del matí fins les sis de la tarda, els visitants podran passejar entre parades de productes alimentaris i artesania en general, però sobretot amb una àmplia mostra dels productors dels trumfos del municipi. Entre altres activitats programades, destaca el taller de cuina sobre el trumfo conduit pel cuiner Diego Alias, tastets del producte i una demostració i degustació de trumfos al caliu.

S’ha organitzat un concurs de fotografia a Instagram. El guanyador podrà gaudir d’un cap de setmana per a dues persones en una casa rural del municipi.

Lleida, 14 de novembre de 2016

 

 

 

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat