Obrir-se mercat a Xangai, Dubai, París o Las Vegas amb el suport de la Diputació

Saló Turisme Barcelona

Iberspa estand

La Diputació de Lleida subvenciona 49 empreses en l’última convocatòria d’ajuts per assistència a fires d’àmbit internacional

El mercat comercial de Lleida és el món. I com a prova, l’última resolució d’ajuts aprovada per la Diputació de Lleida per a l’assistència a fires d’àmbit internacional, que ha beneficiat 49 empreses que han viatjat a certàmens d’especialització diversa i realitzats en països o ciutats com Dubai, Xangai, París, Las Vegas, Düsseldorf, Xina o Algèria, entre altres.

El president de la Diputacio de Lleida, Joan Reñé, ha explicat que les subvencions atorgades ascendeixen a un total de 100.000 euros, en un clar compromís de la corporació amb les empreses lleidatanes que han apostat per la internacionalització i l’exportació dels seus productes.

Els ajuts són per a la ubicació de l’estand de l’empresa, les despeses per instal•lar l’estand i les despeses generades per la contractació d’un traductor o intèrpret. Cada empresa pot demanar fins a dues sol•licituds per dues fires diferents.

Pel que fa als sectors, la majoria de les empreses que han rebut aquest any els ajuts es dediquen a la distribució i comercialització alimentària (amb una vintena), seguides de les centrades en el disseny i fabricació de maquinària i motors (13) i la distribució i comercialització de productes agrícoles, jardineria, horticultura i fructicultura (8). Altres empreses que han rebut els ajuts pertanyen al sector d’activitats socials, d’esports i turístiques; l’artístic, l’electrònic o l’informàtic.

Una de les empreses que han rebut ajuts per participar a fires d’àmbit internacional és Vivers Borda, una empresa familiar situada a Castellserà amb més de 30 anys d’experiència i que s’ha especialitzat en el cultiu de plantes i arbres ornamentals de mitjans i grans calibres.

El seu responsable, David Borda, ha indicat que la internacionalització és important per a ells, motiu pel qual cada any visiten les fires d’Essen a Alemanya i Dubai als Emirats Àrabs. “Comercialitzem un producte d’elevada qualitat, la qual cosa ens obliga a anar a fires d’aquestes característiques, on trobem un segment de poder adquisitiu més elevat”, indica Borda.

Aquest és el tercer any que visiten les fires d’Essen i Dubai -que se celebren al gener i al novembre respectivament- i el responsable de Vivers Borda ha assegurat que “la subvenció de la Diputació, que avui en dia és l’única d’aquestes característiques, ens ajuda a afrontar les despeses que suposa el trasllat dels arbres i el muntatge de l’estand”.

Des de l’any 2010, la Diputació de Lleida ha atorgat un total de 222 subvencions a diferents empreses, la qual cosa suposa un import total de 295.000 euros.

Lyon és la destinació habitual de l’empresa Iberspa de Cervera per mostrar el seu producte al mercat internacional, que està centralitzat a Europa però també en alguns punts d’Àsia i Àfrica. Aquesta companyia, dedicada a la fabricació i disseny de banyeres d’hidromassatge, és una altra de les beneficiades dels ajuts que atorga la corporació lleidatana per participar a fires d’àmbit internacional.

El director de màrqueting de l’empresa, Marc Sellarès, ha explicat que per les característiques del seu producte necessiten estands de grans dimensions, d’uns 100 metres quadrats, la qual cosa encareix molt la participació a fires d’àmbit internacional.

“Que tinguem l’oportunitat de rebre un ajut de la Diputació per promocionar la nostra marca a nivell internacional ens interessa molt i ho valorem de forma molt positiva”, ha afegit Sellarès.

Lleida, 15 d’octubre de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat