Obert el període d’inscripció pel 24è Premi Turístic Internacional Pica d’Estats

[RoyalSlider Error] No post attachments found.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha obert aquest divendres el període d’inscripció per la presentació de treballs al 24è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de premsa, ràdio, televisió i internet, amb una dotació econòmica de 36.000 € i 8 categories, d’acord amb les bases de la convocatòria del guardó.

En aquesta nova convocatòria del Premi Pica d’Estats, que anualment convoca el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, hi poden optar tots els treballs periodístics que tractin sobre qualsevol dels atractius turístics de les Terres de Lleida, publicats o emesos en el període comprès entre el 19 d’octubre de 2011 i el 18 d’octubre de 2012.

En aquesta edició el guardó compta amb 8 categories i una dotació econòmica de 36.000 euros, que el converteix en el més ben dotat econòmicament en la seva temàtica en l’àmbit de tot l’Estat espanyol.

El certamen destina una dotació de 5.000 euros a cadascuna de les modalitats següents: premsa escrita d’informació general, premsa especialitzada en viatges i turisme, ràdio, televisió, premsa internacional i reportatge fotogràfic. Els guardons destinats a Internet i als mitjans de comunicació locals de les Terres de Lleida tenen una dotació econòmica de 3.000 euros cadascun.

El jurat del 24è “Pica d’Estats” està format per reconeguts professionals del món de la comunicació com el seu president, Josep M. Martí, degà del Col•legi de Periodistes de Catalunya. En formen part com a vocals Josep Cuní, director del programa “8 al dia” de 8 TV; Lluís Foix, periodista i analític polític del diari La Vanguardia; Antonio Franco, assessor a la presidència del Grupo Zeta; Mariano Palacín, president de la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme; Carles Porta, periodista, escriptor i productor audiovisual; Oriol Bosch, delegat a Lleida de l’Agència Catalana de Notícies; Josep Lluís Cadena, president a la demarcació de Lleida del Col•legi de Periodistes de Catalunya; un representant del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), i actuant com a secretari el director del Patronat de Turisme, Jordi Blanch.

El Premi “Pica d’Estats” és un certamen plenament consolidat i un referent del periodisme turístic d’àmbit estatal i internacional. El certamen va rebre en la seva darrera convocatòria 189 inscripcions, amb 19 reportatges procedents de 9 països estrangers.

La inscripció de treballs al 24è Premi "Pica d’Estats" es pot fer per mitjà del web http://www.lleidatur.com/pica o bé enviant la butlleta d’inscripció directament al Patronat de Turisme de Lleida. El període d’inscripció finalitzarà el 19 de novembre de 2012.

El jurat es reunirà a la ciutat de Lleida i farà públic el seu veredicte el dissabte 26 de gener de 2013.

Lleida, 19 d’octubre de 2012

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat