Obert el període d’inscripció al 23è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet

ORIportada_editora_2_4925_0_1

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida obre el període d’inscripció al 23è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de premsa, ràdio, televisió i Internet una vegada que les bases de la nova convocatòria s’han publicat avui, 19 d’octubre, al Butlletí Oficial de l’Estat. A aquesta convocatòria hi poden optar tots els treballs periodístics que tractin sobre qualsevol dels atractius turístics de les Terres de Lleida, publicats o emesos en qualsevol idioma entre el 20 d’octubre de 2010 i el 19 d’octubre de 2011.

El període d’inscripció es desenvolupa durant el termini d’un mes a comptar de demà dijous, 20 d’octubre de 2011. En aquesta edició el guardó, convocat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, té 8 categories i una dotació econòmica de 36.000 euros. El certamen destina una dotació de 5.000 euros a cadascuna de les modalitats següents: premsa escrita d’informació general, premsa especialitzada en viatges i turisme, ràdio, televisió, premsa internacional i reportatge fotogràfic. Els guardons destinats a Internet i als mitjans de comunicació locals de les Terres de Lleida tenen una dotació econòmica de 3.000 euros cadascun.

La inscripció de treballs al 23è Premi "Pica d’Estats" es pot fer per mitjà del web http://www.lleidatur.com/pica o bé enviant la butlleta d’inscripció directament al Patronat de Turisme de Lleida. Per tal de formalitzar la inscripció cal que l’autor o els autors (o qualsevol persona o entitat que n’acrediti el consentiment) faci arribar els treballs i els remeti al president del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida (Rambla Ferran, 18, 3r, 25007 Lleida).

El veredicte del jurat es coneixerà el 28 de gener de 2012

El jurat del 23è “Pica d’Estats” és format per prestigiosos professionals del món de la comunicació. El president del jurat és Josep M. Martí, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya. En formen part com a vocals Josep Cuní, director del programa “8 al dia” de 8 tv; Lluís Foix, polytical analyst del diari La Vanguardia; Ramon Font, president del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC); Antonio Franco, assessor a la presidència del Grupo Zeta; Mariano Palacín, president de la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme; Lourdes Ballarín, corresponsal a Lleida de TVE; la periodista Margarida Baró; Josep Lluís Cadena, president a la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i actuant com a secretari Jordi Blanch, director del Patronat de Turisme. El jurat es reunirà a la ciutat de Lleida i farà públic el seu veredicte el 28 de gener de 2012 en una conferència de premsa que presidirà Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida.

El Premi “Pica d’Estats” és un certamen plenament consolidat i un referent del periodisme turístic d’àmbit estatal i internacional. Cada any el concurs rep al voltant d’uns 200 treballs periodístics de premsa general, premsa especialitzada, ràdio, televisió i Internet. El certamen va rebre en la seva darrera convocatòria la millor participació internacional de tota la seva història, amb 34 reportatges procedents de 10 països estrangers, i el segon millor nombre de treballs presentats de la història del premi amb 215 inscripcions, només superat l’any 2000 coincidint amb la declaració de la Vall de Boí com a Patrimoni Mundial, amb 217 treballs.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat