Els ens locals han d’estar atents als Eixos 4 i 6 de la convocatòria 2014-2020 del programa operatiu aprovat per la Comissió Europea
Un dels reptes de la Diputació de Lleida per aquest 2016 és reforçar la informació i l’assistència als ens locals a l’hora de gestionar, preparar i presentar els projectes que compten amb cofinançament de la Unió Europea (UE).
Un d’aquests ajuts és el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), mitjançant el qual les actuacions beneficiàries poden rebre un finançament de fins al 50% del cost total de la inversió.
Els ens locals han d’estar atents als Eixos 4 i 6 de la convocatòria 2014-2020 del programa operatiu aprovat per la Comissió Europea, que contemplen projectes de l’àmbit del medi ambient i del patrimoni cultural vinculats amb el turisme, i projectes per a desenvolupar l’eficiència energètica.
En el transcurs de la reunió de coordinació amb el món local, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va informar d’aquesta nova convocatòria i va insistir en que “els projectes que es presentin han d’estar molt ben travats des dels municipis i des dels consells comarcals per garantir l’accés a aquestes línies de recursos europeus”.
Un dels projectes interessants a treballar en l’eix 4 dels ajuts FEDER és la instal·lació de calderes de biomassa als equipaments públics. En aquest sentit, Reñé ha assenyalat que a Catalunya hi ha una disponibilitat d’11 M€ i la demanda que podríem fer des de Lleida seria de 5-6 M€ a l’espera de les previsions dels ens locals.
Per accedir a l’altra línia destinada a patrimoni i turisme, la corporació avalua la possibilitat de presentar un projecte per enfortir la potencia turística de la demarcació i des de l’IEI es treballa per presentar actuacions de recuperació de patrimoni.
Lleida, 26 de gener de 2016
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat