Nova unitat d’angioradiologia per evitar 500 trasllats a Barcelona i una nova UCI a l’Arnau amb accés permanent als familiars

Reñe_Arnau_unitat_angioradiologia_001_SLI

Reñé visita la unitat d'angioradiologia de l'Hospital Arnau de Vilanova

La Diputació de Lleida finança aquestes dues actuacions a l’Hospital Arnau de Vilanova

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha visitat aquest dijous l’UCI que serà renovada i la nova unitat d’angioradiologia, que entrarà en funcionament de forma immediata

La Diputació de Lleida ha destinat uns 11M€ a diferents actuacions a l’Hospital Arnau de Vilanova al llarg del mandat, “en una decisió conjunta amb el Departament de Salut i Gestió de Serveis Sanitaris, per donar prioritat a l’atenció sanitària als ciutadans des de la proximitat, que és la que garanteix la major eficiència i efectivitat”.

Una de les darreres inversions de la corporació lleidatana que ja s’han materialitzat i que entraran en funcionament de forma immediata és la unitat d’angioradiologia. Un espai que el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha visitat aquest dijous, juntament amb el director dels Serveis Territorials de Salut de Lleida i l’Alt Pirineu, Josep Pifarré; el gerent de l’Institut Català de la Salut a Lleida, Jaume Capdevila, i els responsables de les àrees mèdiques del centre.

La nova unitat, a la que la corporació ha aportat 1,1M€, permetrà aturar hemorràgies internes i aplicar nous tractaments oncològics evitant o reduint els efectes de la quimioteràpia. Aquesta nova tecnologia també evitarà el trasllat d’uns 500 pacients als hospitals de Barcelona.

D’altra banda, la remodelació absoluta de 14 boxes de l’UCI del centre hospitalari és una de les darreres inversions que ha fet la corporació aquest 2015. Amb una aportació d’1.981.530 euros es reformarà aquest espai dotant-lo d’habitacions individuals, més grans i obrint-les als familiars, que podran tenir un contacte permanent amb els pacients.

El gerent de l’Institut Català de la Salut a Lleida, Jaume Capdevila, ha destacat la importància de fer aquestes inversions a un centre hospitalari de referència que dóna servei als propis lleidatans, però també a totes les persones que hi estan de pas, ja que les comarques lleidatanes representen el 36% del territori de Catalunya amb el 25% de la xarxa viària.

Reñé també ha visitat el segon edifici de Biomedicina. Les obres del qual començaran en setmanes, segons ha indicat el director de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), Xavier Matías-Guiu.

La Diputació de Lleida aporta 2M€ per a la finalització d’aquest equipament destinat a la recerca i els estudis d’aquesta especialitat i que està ubicat al costat del primer edifici de biomedicina i de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova.

500 trasllats menys a Barcelona gràcies a la unitat de radiologia vascular intervencionista

La Diputació de Lleida ha destinat 1,1 M€ a la unitat d’angioradiologia de l’Hospital Arnau de Vilanova, que permetrà utilitzar tècniques d’imatge no només per a diagnòstic, sinó també per a tractaments mínimament invasius.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha indicat que la unitat de angioradiologia és un equipament punter a l’Estat espanyol i a nivell europeu, la qual cosa permet posar a disposició de l’excel·lència professional dels facultatius de Lleida els millors equipaments per donar la millor atenció als ciutadans”.

Durant la visita a la unitat, el radiòleg vascular intervencionista i director del projecte, Amad Abu-Suboh Abadia, ha explicat que aquest equipament “marca un abans i un després”, ja que es tracta d’una tecnologia que situa l’Hospital Arnau de Vilanova al mateix nivell que hospitals europeus en aquesta especialitat.

Fins ara, tots els pacients que necessitaven una actuació de radiologia vascular intervencionista havien d’anar als hospitals de referència a Barcelona, però a partir d’ara això no serà necessari i una mitja de 500 pacients a l’any no s’hauran de traslladar.

A més, els usuaris podran beneficiar-se de nous tractaments que fins ara no s’oferien a Lleida gràcies a la nova tecnologia. El nou equipament permetrà aturar hemorràgies internes arribant directament a les arteries afectades per aturar el sagnat i també aplicar nous tractaments oncològics actuant directament sobre les lesions malignes reduint o evitant els efectes de la quimioteràpia.

Reforma de l’UCI amb accés permanent dels familiars

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida disposa d’una UCI de 14 unitats / boxes a la sisena planta de la Fase II, que han quedat obsoletes 30 anys després de la seva construcció. El projecte de reforma consisteix en una remodelació absoluta de l’UCI per dotar el centre hospitalari d’uns espais de cures intensives que millorin les infraestructures territorials de forma important.

La cap de Medicina Intensiva de l’Hospital Arnau de Vilanova, Mercedes Palomar, ha explicat que la remodelació “representa un canvi enorme perquè l’hospital ha augmentat la seva complexitat i això repercuteix de forma directa a la Unitat de Cures Intensives on ingressen els malalts que necessiten més tecnologia i atenció”.

La renovació permetrà disposar d’habitacions individuals, més lluminoses i àmplies, que donaran la possibilitat als familiars de tenir un contacte permanent amb els pacients. “Serà una unitat d’hospital de primer nivell”, ha indicat Palomar.

La UCI ha incrementat en 300 els ingressos anuals els dos darrers anys, arribant als 900. Aquesta actuació donarà una millor resposta a les necessitats de l’hospital en el conjunt del procés assistencial de cures intensives, millorant la seva capacitat assistencial i el confort dels usuaris externs i interns. L’aportació que ha fet la Diputació de Lleida per la reforma d’aquest espai de 895 metres quadrats ascendeix a 1.981.530 euros.

Lleida, 16 d’abril de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat