Nou paquet turístic “Olis de Terrer” per donar a conèixer la cultura de l’oli al Segrià

Rutes_oli_001_SLI

La iniciativa, que compta amb el suport de la Diputacio de Lleida i el Consell Comarcal del Segrià, ofereix degustacions d’oli i visites als molins dels pobles productors d’oli del Segrià durant els caps de setmana de novembre i desembre

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació del paquet turístic “Olis de Terrer”, una nova iniciativa complementària als Camins d’or líquid al Segrià Sec, que ofereixen degustacions d’oli i visites als molins en funcionament de la comarca.

La vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, ha explicat que aquesta iniciativa engloba tot un conjunt d’experiències al voltant de l’oli del Segrià que han organitzat tres molins de la comarca: el Molí Aresté Teixidó de Serós, el Molí Mas de Vicenta d’Almatret i el Molí Simbionatur de Sarroca de Lleida.

A més de les visites als molins, aquests paquets turístics ofereixen altres activitats com tallers de sabó, passejades panoràmiques i oferta d’allotjament.

Aquesta proposta ha estat organitzada per l’agència Olea Soul i compta amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i del Consell Comarcal del Segrià. És un projecte que promou l’apropament als pobles productors d’oli del Segrià durant els caps de setmana de novembre i desembre.

La presidenta del Consell Comarcal del Segrià, M. José Invernon, ha explicat que després de l’èxit consolidat dels Camins d’or líquid, que any rere any han incrementat els visitants (l’any passat van ser 4.000 persones), es pretén oferir una activitat complementària que consolidi l’atractiu turístic del Segrià.

El director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, ha destacat que el territori lleidatà és molt ric i variat i que Lleida és líder en l’autenticitat de l’oli que produeix. “Aquestes iniciatives privades ajuden a consolidar l’oferta turística del Segrià” ha afegit.

Finalment, la responsable d’Olea Soul, Ariadna Boixader, ha explicat que l’objectiu de la proposta és conèixer cara a cara els productors i allò que s’hi amaga darrere de la producció de l’oli d’autor.

Lleida, 10 de novembre de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat