Nou paquet turístic “Fem un tomb? Història, oli i pedra”

Ruta_turistica_SLI

Presentació de la proposta turística “Fem un tomb? Història, oli i pedra”

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació del paquet turístic “Fem un tomb? Història, oli i pedra”, una nova iniciativa turística que enllaça els municipis de les Garrigues, Arbeca, El Cogul i la Granadella, juntament amb Torrebesses, del Segrià Sec. Hi han participat els quatre alcaldes de les localitats: Joan Simó d’Arbeca, Núria Civit del Cogul, Mario Urrea de Torrebesses i Carlos Gibert de la Granadella, acompanyats pel president del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich.

Sabarich ha explicat que la Diputació de Lleida dóna suport a aquesta iniciativa turística perquè el que es pretén és donar a conèixer i descobrir els paisatges d’aquests municipis i posar en valor els seus equipaments patrimonials i culturals.

Des del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida es col·labora en la iniciativa a traves de la impressió de fulletons turístics i cartells d’aquesta ruta que es repartiran pels espais turístics de les comarques lleidatanes, com també se’n farà difusió a traves de les xarxes socials.

Aquesta ruta turística engloba els següents equipaments culturals: la Fortalesa Ibèrica dels Vilars d’Arbeca, el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre del Cogul, el Centre d’Interpretació de la Pedra Seca de Torrebesses i el Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya de la Granadella.

Cada vegada que una persona visiti qualsevol d’aquests espais que formem part de la ruta, el centre li posarà un segell i quan el visitant obtingui el segell de tres espais podrà visitar de forma gratuïta el quart.

Els alcaldes dels quatre municipis que formen la ruta lineal que va des d’Arbeca fins a la Granadella, passant pel Cogul i Torrebesses, han afirmat que amb aquesta iniciativa de promoció turística es pretén donar a conèixer els productes propis de cada municipi i, en especial, posar en valor l’oli i la DO les Garrigues. L’objectiu del paquet turístic és potenciar el territori i l’economia local de cada poble i alhora aconseguir que altres municipis se sumin a la iniciativa per poder treballar plegats en la promoció turística del territori.

Lleida, 14 de desembre de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat