No ens aturem a l’estiu: millorem el paviment de cinc carreteres de la demarcació

Tornabous_Agramunt_001_SLI

Obres de millora a la carretera LV-3231 d’Agramunt a Tornabous

Castellsera_preixens_001_SLI

Millora del paviment de la carretera LV-3028 del Relleu de Castellserà (C-53) a Preixens

Carretera_Enviny_001_SLI

Treballs de condicionament a la carretera LV-5222, de la N-260 a Enviny

 

Les actuacions es desenvolupen a carreteres de titularitat de la corporació i suposen una inversió total de 5.440.163 euros

La Diputació de Lleida, a través del Servei de Vies i Obres, desenvolupa obres de manteniment a un total de cinc carreteres de la corporació durant aquest estiu amb l’objectiu de millorar i mantenir en perfectes condicions la mobilitat i la seguretat de les vies de la seva titularitat.

Les carreteres on la Diputació de Lleida desenvolupa els treballs de condicionament són les següents:

  • Carretera LV-3231 d’Agramunt a Tornabous
  • Carretera LV-3028 del Relleu de Castellserà (C-53) a Preixens
  • Carretera LV-5222, de la N-260 a Enviny
  • Carretera LV-4036, de la N-260 (Martinet) a Lles de Cerdanya
  • Carretera LV-3344 de Bellpuig al Relleu de Castellserà

Les obres de millora de les diferents carreteres que la corporació lleidatana desenvolupa en aquests moments suposen una inversió total de 5.440.163 euros.

Carretera LV-3231 d’Agramunt a Tornabous

Les obres de condicionament i pavimentació asfàltica es realitzen als últims 6,44 km d’aquesta carretera que constitueix una via de comunicació important per als pobles ubicats a la part nord de la comarca de l’Urgell.

Les actuacions previstes inclouen el condicionament, la millora i la pavimentació asfàltica de la carretera. Amb l’execució de les obres es preveu dotar d’una amplada de 7 metres la nova via, millorant corbes, definint un traçat d’acord amb el que la instrucció estableix i construint un nou pont sobre el Canal d’Urgell al seu pas per Almenara Alta.

Les obres es van adjudicar per un import de 1.941.145 euros i tenen un termini d’execució estimat de nou mesos.

Actualment, els treballs es troben en la fase de pavimentació de la carretera amb la previsió que finalitzin aquest mes d’agost.

Carretera LV-3028 del Relleu de Castellserà (C-53) a Preixens

 La carretera LV-3028 es troba ubicada a les comarques de l’Urgell i la Noguera i constitueix una via de comunicació important per als pobles ubicats a la part nord de la comarca de l’Urgell i els situats a la part Sud-Est de la comarca de la Noguera.

Les actuacions inclouen una capa de reforç per a millorar la pavimentació en el tram de LV-3028 comprés entre el Relleu de Castellserà i la sortida per la vessant Nord de la població de Castellserà. El projecte també contempla el condicionament, la millora i la pavimentació asfàltica de la carretera en el tram comprés entre els punts quilomètrics 2,4 i 4,5 de la carretera, actuacions que pretenen dotar d’una amplada de 7 metres la nova via i construint un nou pont sobre el Canal d’Urgell.

Les obres es van adjudicar per un import de 1.430.048 euros i tenen un termini d’execució estimat de dotze mesos.

Els treballs es troben en la fase de moviments de terres i està previst que l’obra pugui finalitzar-se a finals d’aquest mateix any 2016.

Carretera LV-5222, de la N-260 a Enviny

En aquesta carretera les obres s’executen en el primer mig quilòmetre de la via, que coincideix amb el tram amb més trànsit de la carretera. Els treballs preveuen el condicionament, la millora i la pavimentació asfàltica des de la intersecció de la LV-5222 amb la N-260 i fins l’accés a la deixalleria comarcal del Pallars Sobirà. Les actuacions donaran a la via una amplada de 5 metres amb cuneta americana.

Les obres es van adjudicar per un import de 331.414 euros i tenen un termini d’execució estimat de nou mesos. L’objectiu es poder acabar les obres aquest mes d’agost, ja que en aquests moments, es troben en la fase d’afermat i es preveu efectuar la capa de rodadura el pròxim divendres dia 5 d’agost de 2016.

Carretera LV-4036, de la N-260 (Martinet) a Lles de Cerdanya

La carretera LV-4036 es una important via de comunicació per entitats de població com Lles de Cerdanya, Aransa, Travesseres, Músser o Viliella i constitueix part de l’accés a les estacions d’esquí de fons de Lles de Cerdanya i Aransa, i zones d’interès natural i turístic com els Estanys de la Pera o l’Estany de l’Orri.

Les actuacions previstes se centren en el tram final de la LV-4036, concretament els dos darrers quilòmetres de carretera, i inclouen el condicionament, la millora i la pavimentació asfàltica entre els punts quilomètrics 7,2 i 9,1. Les actuacions pretenen dotar la nova via d’una amplada de 6 metres amb trams amb cuneta americana i millorar les corbes del traçat.

Les obres es van adjudicar per un import de 1.043.757 euros i tenen un termini d’execució estimat de nou mesos. Actualment, els treballs es troben en la fase d’afermat.

Carretera LV-3344 de Bellpuig al Relleu de Castellserà

Finalment, la Diputació de Lleida també actua en la rehabilitació del ferm del tram de la carretera LV-3344, que va de Bellpuig al Relleu de Castellserà i que també inclou la millora de l’asfalt i actuacions complementàries de drenatge i seguretat viària a la travessera urbana d’Ivars d’Urgell, dins de la mateixa LV-3344.

Les obres es van adjudicar per un import de 693.799 euros i tenen un termini d’execució estimat de quatre mesos.

Els treballs de rehabilitació del ferm i la posterior capa de reforç ja es troben finalitzats i ara es treballa en la millora del drenatge de la travessera urbana d’Ivars d’Urgell.

Lleida, 5 d’agost de 2016

 

 

 

 

 

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat