Neix la Ultra Trail Terres de Lleida 2017 amb el suport de la Diputació de Lleida

Ultra_Trail_Lleida_SLI

 

Aquesta cursa de muntanya se celebrarà el 28 d’octubre i transcorrerà pels paisatges naturals de la comarca de la Noguera

També destaca la seva col·laboració amb l’IRB Lleida amb el projecte solidari sobre la investigació del trastorn límit de personalitat

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació de la Ultra Trail Terres de Lleida 2017, una nova cursa de llarga distància que neix amb l’objectiu de fixar-se en el calendari de curses i que els corredors puguin descobrir els paisatges naturals de la comarca de la Noguera.

A més, cal afegir que part dels diners recaptats es destinaran a la investigació en un problema de salut mental que s’anomena “trastorn límit de la personalitat” dirigit pel doctor Josep Pifarré a través d’un projecte de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRB Lleida).

En la presentació hi han participat el diputat de la Diputació de Lleida, Eloi Bergós; la directora de l’IRB Lleida, Elvira Fernandez; el doctor Josep Pifarré; la tècnica d’Ultra Trail Terres de Lleida, Silvia Puigarnau, i el coordinador, Xavi Thai.

El diputat provincial de la Noguera, Eloi Bergós, ha mostrat el suport de la Diputacio de Lleida a aquestes curses que s’organitzen arreu del territori lleidatà i que són una eina útil de promoció turística dels pobles i entorns naturals, alhora que fomenten l’esport.

La directora de l’IRB Lleida, Elvira Fernández, ha subratllat que cal que la societat s’impliqui en la salut i en la seva investigació i, sobretot, que s’hagi posat el focus per aquesta malaltia poc visible i difícil de diagnosticar. El doctor Pifarré ha afegit que és necessari donar veu a aquestes malalties mentals estigmatitzades per la societat.

El grup de recerca de l’IRB Lleida pretén investigar si la practica esportiva, com a teràpia complementaria, pot ajudar i afavorir la recuperació d’aquestes persones que pateixen aquest tipus de trastorns mentals.

Tal i com han explicat els organitzadors, Silvia Puigarnau i Xavi Thai,  ja fa temps que treballen en aquesta nova fita esportiva.

S’han previst dues modalitats de cursa. Per una banda, la modalitat ULTRA UTDL, amb un recorregut llarg de 95 km i 4.700 metres de desnivell positiu. I la modalitat HALF UTDL, amb 49 km de distància i 2.700 metres de desnivell positiu.

Els municipis de la Noguera que acolliran la Ultra Trail Terres de Lleida són Vilanova de la Sal, Camarasa i Ós de Balaguer. La sortida i arribada és al mateix lloc, el càmping de Sant Llorenç de Montgai.

Cal destacar que abans d’arribar al dia de la cursa, s’han organitzat una sèrie de conferencies relacionades amb la preparació física i nutricional d’esportistes de llarga distancia.

Les previsions són que s’hi inscriguin uns 200 corredors.

Lleida, 18 d’abril de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat