Neix a Bellpuig la fira ‘Cuida’t’, que posa en valor la necessitat de fer esport per tenir una vida saludable

Cuida't02

Se celebrarà durant el cap de setmana del 16 i 17 de novembre i és l’evolució de la fira ‘Conserva’t’ que potenciava les conserves com a part del patrimoni culinari de proximitat

La diputada Mercè Carulla ha participat aquest dijous en la roda de premsa de presentació de la Fira ‘Cuida’t. Fira de l’esport i la vida saludable’, de Bellpuig, que se celebrarà els dies 16 i 17 de novembre.

La presentació ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació i ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte; i la tinent d’alcalde i regidora de Comerç, Turisme i Agricultura, Inés Granollers.

Carulla ha explicat que aquesta és una molt bona iniciativa per a la promoció de l’economia, el turisme i el territori, a la qual cal sumar la potenciació de la pràctica de l’esport i els hàbits saludables.

La nova Fira ‘Cuida’t’, la primera fira de l’Esport i de la vida saludable, és fruit de l’evolució de la fira ‘Conserva’t’ enfocada a l’alimentació saludable, tradicional i que posava en valor les conserves com a part del patrimoni culinari de proximitat.

Estiarte ha explicat que calia fer evident la necessitat de fer esport per tenir una vida saludable i potenciar la realització d’activitats esportives com una necessitat vital per a tota la població, de qualsevol edat, i per això es crea ‘Cuida’t’. En aquest sentit, ha remarcat la importància del teixit associatiu del municipi i ha recordat que aquesta fira neix gràcies al projecte de salut comunitària que va presentar el CAP de Bellpuig a l’equip de govern de l’Ajuntament.

Per la seva banda, Inés Granollers ha recordat que hi haurà 39 expositors, dels quals 24 són de Bellpuig, i dels 15 restants, 9 són de la demarcació de Lleida. També ha fet referència al fet que, amb aquesta nova aposta firal, el certamen vol incidir en els productes i activitats de quilòmetre zero així com en les associacions i entitats esportives, que n’hi ha moltes i amb molt potencial.

Les activitats de la fira estaran centrades en activitats esportives, tallers de cuina saludable, xerrades de salut i alimentació saludable, tallers infantils, mercat de material esportiu de segona mà, i exposició i venda de productes de proximitat i saludables, entre altres.

Tot i el canvi d’orientació de la fira, les conserves també hi seran presents com una manera tradicional i saludable de conservar els productes de proximitat.

Lleida, 14 de novembre de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat