Muriel Casals farà la lliçó inaugural de l’IEI

ORIweb_llico_inaugural_editora_2_5542_0_1

La presidenta d’Òmnium Cultural parlarà aquest dimecres sobre ‘Catalunya: Nació, País i Estat’, en un acte que obrirà el curs a l’Aula Magna de l’IEI.

La Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), obre aquest dimecres de forma oficial el curs 2012-2013 amb la lectura de la lliçó inaugural, a càrrec de la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, que portarà per títol ‘Catalunya: Nació, Pais i Estat’. L’acte se celebrarà a l’Aula Magna de l’IEI a partir de les 19.30 hores.

L’acte estarà presidit pel president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé i comptarà amb la presentació del director de l’IEI, Josep M. Solé i Sabaté, i l’assistència de la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol.

Casals parlarà de la situació actual de Catalunya, amb una especial incidència en el moviment social que ha representat la manifestació del passat Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, en la que més d’1,5 milions de persones de tot el país van sortir pels carrers de Barcelona a demanar de forma cívica la independència de Catalunya, i les conseqüències que ha tingut i tindrà aquesta demanda pel futur de Catalunya.

Òmnium Cultural és una entitat fundada l’any 1961 que treballa per la promoció i la normalització de la llengua catalana, la cultura i la identitat nacional de Catalunya. En els darrers anys, i davant els nous reptes que planteja una societat canviant i en constant evolució, han volgut plantejar un debat social sobre la Catalunya del segle XXI.

Lleida, 9 d’octubre de 2012

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat