Moturisme Ara Lleida, amfitrió de la trobada de referència dels viatgers de moto

Moturisme_WEB

El Patronat de la Diputació de Lleida reunirà 200 aficionats i prescriptors el 14 i 15 de maig a Lleida

La capital del Segrià acollirà els dies 14 i 15 de maig “L’Encuentro Grandes Viajeros 2016”, que compta amb el suport de la Diputació de Lleida, a través del Patronat de Turisme i la marca Ara Lleida.

Es tracta d’un esdeveniment itinerant que enguany arriba a la seva dotzena edició i que s’organitza per primera vegada a Lleida. Es preveu l’assistència de més de 200 persones de tot l’Estat Espanyol, que fan llargs viatges amb moto pel món i es reuneixen en aquestes trobades anuals per tal de compartir informació i experiències de primera mà.

Aquest any, la Diputació de Lleida, a través del Patronat de Turisme, ha creat un nou producte anomenat Moturisme Ara Lleida, que vol promocionar el turisme vinculat amb els motoristes.

Es tracta d’un projecte pioner a Catalunya i al conjunt de l’Estat Espanyol que estableix un sistema de garantia mitjançant un segell de qualitat que identifica els establiments especialitzats en turisme per a motoristes. Una de les accions de promoció de Moturisme és precisament aquesta trobada que ha estat presentada en roda de premsa aquest dijous a la Diputació de Lleida.

A la presentació han assistit el vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich; el director del Patronat de Turisme, Juli Alegre, i els organitzadors de l’esdeveniment, Lluís Oromí i Jordi Esteve.

El vicepresident tercer, Gerard Sabarich, ha destacat que la Diputació de Lleida dóna suport a aquestes iniciatives que comporten un fort impacte de retorn econòmico-social i una important projecció turística de la demarcació de Lleida.

El director del Patronat de Turisme, Juli Alegre, ha explicat que l’Ara Lleida col·labora amb aquest esdeveniment, que és una gran plataforma de promoció del territori, ja que permet donar a conèixer als experts en viatges en motos les nostres carreteres lleidatanes, però sobretot les infraestructures lleidatanes i els empresaris que s’han adherit a aquesta iniciativa.

Per la seva part, l’organitzador i propietari de l’empresa Moto2, Lluís Oromí, ha explicat les activitats més importants d’aquest esdeveniment.

Dissabte 14 de maig, La Llotja de Lleida acollirà un seguit de conferències:

–       Patrick Good, belga establert a Tarragona que explicarà el seu viatge “De l’ós gris del Canadà a les boleadoras del Gaucho” dut a terme l’any 1978. Des de Canadà fins a Argentina amb moto, en solitari, 28.000 km, i 5 mesos sobre una Ducati 860.

–    Lluís Pont, empresari del món de l’hostaleria establert a Marroc que explicarà el seu viatge als anys 80 amb vespa pel Sahara.

–       Mikel Sivletstre, explicarà la seva experiència com a escriptor de viatges i director de la primera sèrie d’aventures amb moto produïda per a Televisió Espanyola. Narrarà i descobrirà com dur a terme aquesta gran aventura.

–      Gemma Parellada, periodista freelance que col·labora amb la CNN, El País, Catalunya Ràdio, HBO, RFI, El Periódico. Va ser guardonada amb el Premi Joan Gomis de Periodisme 2013 pel reportatge “La guerra sense fi” que va portar a terme a la República Democràtica del Congo.

També es comptarà amb vídeos d’obertura del Projecte Moturisme Ara Lleida i dels viatgers més mediàtics d’Espanya:

  • Gustavo Cuervo (actualment viatjant per Espanya)
  • Alicia Sornosa (actualment viatjant per Nepal )
  • Charly Sinewan (actualment viatjant per Uganda)

Diumenge 15 de maig, l’organització preveu una sortida multitudinària de tots els motoristes inscrits. El punt de sortida serà La Llotja a les deu del matí i s’arribarà a l’Albagés (Les Garrigues) on es realitzarà una visita a les bodegues Clos Pons.

Els organitzadors han explicat que està obert a tothom, a totes aquelles persones amants de les motos i dels grans viatges. Els lleidatans s’hi podran inscriure a partir del 4 de maig a www.encuetrograndesviajeros.com.

Lleida, 28 d’abril de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat