Mostremp cinema rural al Pallars arribarà del 23 al 26 d’agost a Tremp amb la col·laboració de la Diputació de Lleida

La fantasia serà l’eix d’una edició, la setena, en què es projectaran els quinze curtmetratges finalistes de la secció oficial, escollits entre els gairebé 100 presentats

Onze poblacions pallareses seran subseus de la mostra, que comptarà com a jurat amb les directores Sílvia Quer, Neus Ballús i Laura Jou


La Diputació de Lleida ha acollit avui la presentació de la setena edició de Mostremp cinema rural al Pallars, que se celebrarà a Tremp del 23 al 26 d’agost.

La presentació ha comptat amb la participació del diputat i alcalde de Tremp, Joan Ubach; de M. Pilar Cases, primera tinent d’alcalde i regidora de Cultura; i de José Bergés, director del Mostremp. En la seva intervenció, Ubach ha mostrat el suport permanent de la Diputació de Lleida a un certamen al qual ha ajudat a consolidar-se i que “mostra la diversitat del nostre territori”, a la vegada que atrau gent cap al Pallars Jussà, un fet que forma part de l’ideari de la Diputació de recolzar esdeveniments que serveixen per “dinamitzar-lo i donar-lo a conèixer”.

Mostremp està concebut com un concurs de curtmetratges delimitats únicament per la temàtica rural i una durada no superior als 25 minuts, amb acceptació de tots els formats, modalitats i llenguatges emprats. Enguany, Mostremp tindrà una durada de quatre dies i l’espai central s’ubicarà al cinema La Lira de Tremp, tot i que onze localitats pallareses més (Rialp, Isona, Sort, Senterada, Torre de Tamúrcia, Esterri d’Àneu, Salàs de Pallars, Sapeira, Talarn, Pobla de Segur i Guàrdia de Noguera) seran subseus i organitzaran esdeveniments.

Entre les novetats de la setena edició, tal com ha explicat José Bergés, destaquen que el Mostremp d’aquest any tindrà la fantasia com a motor central i que “a la secció oficial a concurs de curtmetratges de temàtica rural es projectaran 15 curtmetratges finalistes que han estat seleccionats dels prop de 100 presentats”. L’origen dels finalistes és, a més de l’Estat espanyol, els Estats Units, Itàlia i Finlàndia. Bergés ha afegit que, més enllà de la secció oficial, hi ha una secció “dedicada només al Pallars i la Ribagorça” per donar sortida als creadors locals, tant aficionats com professionals, i també a la gent jove “perquè puguin presentar els seus projectes audiovisuals”.

Per la seva part, M. Pilar Cases ha comentat que l’Ajuntament de Tremp ha doblat la subvenció al festival perquè es tracta “d’un projecte en el qual creiem” i ha destacat que, “com a dona, em complau especialment que el jurat estigui format per tres dones de cinema” com són Sílvia Quer, Neus Ballús i Laura Jou.

Pel que fa als guardons, s’atorgarà el Premi del Jurat, dotat amb 2.000 euros, al millor curtmetratge; el Premi del Públic, dotat amb 1.000 euros i que adjudicarà el assistents al festival; el Premi jove Víctor del Val, per a nois i noies del Pallars de 13 a 18 anys, dotat amb un premi amb 150 euros; i el Premi infantil per a nens i nenes del Pallars de fins a 12 anys, dotat amb 150 euros.

A més, enguany s’estrena una col·laboració amb el recentment nomenat Geoparc Orígens-Pirineus Catalans. En aquest sentit, el Mostremp inclou una secció de vídeos realitzats pels diversos Geoparcs mundials. A més, i en col·laboració amb el Concurs Photo Terra de l’Ajuntament de Tremp, es projectarà el vídeo guanyador del certamen.

Lleida, 23 de juliol de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat