Montgai estrenarà obrador a la sisena edició de Net, Fira del Sabó, que reunirà mig centenar d’expositors

ORIfoto_sabo_montgai-1_editora_2_6376_0_1

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la roda de premsa de presentació de la propera edició de Net, Fira del Sabó, que tindrà lloc a Montgai aquest cap de setmana. En aquesta edició, s’estrenarà un nou obrador de sabó per facilitar el treball als artesans i garantir el registre sanitari per comercialitzar el producte final de forma més àgil.

La Fira, que té el suport de la Diputació de Lleida des dels seus inicis, tindrà enguany al voltant del mig centenar d’expositors que se centraran en el sabó, però també en d’altres productes artesanals i de proximitat del territori. L’esdeveniment es considera com la primera fira monogràfica del sabó de tot l’Estat, tal com han destacat els seus organitzadors.

D’aquesta forma, un any més, Montgai tornarà a erigir-se com l’epicentre del món saboner, demostrant als visitants d’arreu els atractius de la varietat i els processos d’elaboració del sabó que es recullen al Costumari Català. Així mateix, el cap de setmana es complementarà amb representacions teatrals, espectacles de bombolles de sabó, un esmorzar popular i dues activitats esportives.

L’acte de presentació ha comptat amb la participació del diputat i alcalde de Montgai, Jaume Gilabert, de la diputada Maria Antònia Pubill; i de la directora de la Fira, Teresa Boladeres.

Maria Antònia Pubill ha apuntat que “donem recolzament i promoció a Net, la Fira del Sabó de Montgai, ja que considerem que dóna un valor afegit al món rural i al nostre territori, i aquest és un dels nostres grans objectius”.

Per la seva banda, Jaume Gilabert ha recordat que “al segle XIX, Montgai tenia una fàbrica de sabó, per la qual cosa tornem al passat però donant-li un caire molt modern i basant-nos en el reciclatge de l’oli, suposant també un estalvi econòmic important”.

Per quart any consecutiu, la Fira comptarà amb una cursa atlètica de poc més de 10 quilòmetres i una caminada de 6 quilòmetres, amb sortida des dels immillorables paratges de la Serra de Bellmunt-Almenara. Boladeres ha explicat que “els atletes agrairan força que el 90 per cent del recorregut transcorri per camins i tan sols uns 10 per cent per asfalt”.

Abans de la fira pròpiament dita, el dissabte 31 de maig es duran a terme les jornades tècniques centrades en com millorar la presència en línia amb pocs recursos dels artesans saboners.

Lleida, 29 de maig de 2014

Per a més informació:
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
Cap de l’Àrea de Comunicació, Maricel Pujol
premsa@diputaciolleida.cat

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat