Millores a la Casa dels Estadants de la Col·legiata d’Àger

Reñe_Casa_estadants_Ager_002

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, en una visita guiada a la Col•legiata de Sant Pere d’Àger

Reñe_Casa_estadants_Ager_001_SLI

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, en una visita guiada a la Col•legiata de Sant Pere d’Àger

La Diputació de Lleida col·laborarà de nou a través de l’IEI en la recuperació d’aquest edifici, que fou  l’habitatge dels encarregats del rellotge de la Col·legiata

La Diputació de Lleida col·laborarà novament en la reforma de la Casa dels estadants de la Col·legiata de Sant Pere d’Àger a través d’una ajuda a l’Ajuntament d’Àger. L’aportació es realitzarà a través dels ajuts de l’IEI, tal com ha aprovat la Junta Rectora del 6 d’octubre amb una subvenció de 19.414 euros.

En la segona fase de millora, s’efectuarà la consolidació i reforma de l’edifici i l’ajuntament també vol condicionar la planta baixa de la casa i ubicar-hi la recepció i els serveis dels visitants, així com un espai per a les guies turístiques.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha fet aquesta setmana una visita guiada a la Col·legiata de Sant Pere d’Àger, amb les explicacions del professor titular d’història de l’art antic i medieval de la Universitat de Lleida (UdL), Francesc Fité.

La Casa dels estadants va ser l’habitatge que van ocupar els encarregats del rellotge de la Col·legiata i va quedar deshabitada entre finals del segle XIX i principis del segle XX, quan la mecanització del rellotge ja no va fer necessària la seva tasca.

L’edifici està integrat a l’estructura medieval i ara es vol aprofitar aquest espai per habilitar una zona de recepció i de serveis als visitants de la Col·legiata de Sant Pere d’Àger. La casa està formada per una entrada, un primer pis amb un menjador, una cuina i dues habitacions i les golfes.

La subvenció atorgada a l’Ajuntament d’Àger correspon a la línia d’ajuts de Restauració i remodelació del patrimoni cultural 2016 que atorga la Diputacio de Lleida a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI). La Diputació de Lleida també va participar en el finançament de la primera de les fases de millora, amb una subvenció de 10.000 euros.

Lleida, 18 d’octubre de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat