Micromecenatge i suport institucional per al nou Centre de Natura i Fauna a Juneda

Centre Natura i Fauna Juneda

Suport institucional i micromecenatge per a unes instal·lacions úniques a les comarques de Lleida en l’atenció a animals ferits que no poden retornar al medi natural 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha inaugurat aquest diumenge el nou Centre de Natura i Fauna de Vinferri, a Juneda, una iniciativa de l’Ajuntament d’aquest municipi de les Garrigues, que es gestiona a través d’un conveni de col•laboració amb la Granja Escola La Manreana.

Reñé ha lloat el doble objectiu d’aquest centre, tant pel seu vessant ambiental, com per l’educatiu ‘perquè contribuirà a fomentar valors, com el respecte a la natura’, ha afegit.

A les instal·lacions s’hi tindrà cura d’animals autòctons com pot ser el cas de cabirols, daines, cérvols, voltors, guineus, genetes o tortugues, els quals, per motius diversos, han perdut l’autonomia física per poder viure en llibertat. Aquesta singularitat en l’acollida converteix el centre en únic a les comarques de Lleida, segons el seu coordinador, Jordi Masbernat, responsable també del programa educatiu que s’oferirà a les instal•lacions, situades al costat de la Granja Escola La Manreana.

La Diputació de Lleida i La Caixa han col.laborat amb la recuperació de l’entorn natural del Centre de Natura de Vinferri a Juneda amb l’aportació de 50.000 euros a través del programa de recuperació d’espais naturals que ambdues entitats subscriuen des de l’any 2006.

En el torn d’intervencions, l’alcalde de Juneda, Antoni Villas, ha agraït l’esforç col·lectiu que ha permès posar en servei aquest centre que oferirà visites guiades al cap de setmana i tallers diversos. Per la posada a punt de les instal·lacions, la Granja Escola La Manreana va endegar una campanya de micromecenatge que ha permès recollir les aportacions d’un centenar de particulars i d’una vintena d’empreses.

En nom de La Caixa, a l’acte hi ha participat, Ramon Torruella, director de l’oficina de Bell-lloc d’Urgell.

Juneda, 1 de maig de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat