Més enllà de la ciutat de Lleida. Una xarxa de 21 oficines arreu del territori

Finca_Bonrepos

El ple aprovarà aquest divendres una taxa per l’ús de la casa de colònies de Bon Repòs amb l’objectiu de posar a disposició de tothom aquestes instal·lacions

La presència de la Diputació de Lleida al territori va més enllà de la seu situada a Rambla Ferran, a la ciutat de Lleida, en un edifici històric que data del segle XVIII.

Al marge de la seu de l’IEI, antic hospital de Santa Maria del segle XIV, d’un segon edifici a la Rambla Ferran i d’una desena més de propietats i immobles situats a la capital del Segrià –com és el cas del complex de La Caparella- i en altres comarques, la Diputació de Lleida també presta servei a través d’una xarxa de 21 oficines. Són immobles que permeten ampliar al territori l’atenció presencial pel que fa a la gestió de tributs i, també, de les línies de suport empresarial que promou el CEEILleida. No tots són de la seva propietat, sinó que alguns són en regim de lloguer o de cessió municipal.

Al llarg dels anys, la Diputació de Lleida ha anat derivant de forma continuada una part important del seu patrimoni a favor de la Generalitat, l’Estat, la Paeria i les comarques de Lleida des de 1835. L’illa de la Maternitat, on s’ubica el Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal, és un exemple.

Finques i una casa de colònies al Jussà

Un dels objectius de la Diputació de Lleida és el d’aprofitar i potenciar els propis recursos. Les iniciatives d’explotació i recuperació de les finques agràries de la seva propietat en són un bon exemple.

Una d’elles és la finca de Bonrepòs, situada al terme municipal de Gavet de la Conca (Pallars Jussà) i amb una extensió aproximada de 420 hectàrees, que es vol transformar en un centre d’informació i d’educació ambiental i un espai del que pugui gaudir tothom.

Per aquest motiu, el ple previst per aquest divendres sotmetrà a aprovació l’aplicació d’una taxa per l’ús de la casa de colònies i posar-la així a disposició de totes aquelles persones que vulguin conèixer aquest entorn.

A la finca de Les Canals de Lleida es van iniciar tasques d’anivellament per incrementar en dues hectàrees més la superfície de cultiu d’ordi i panís, i a la finca de la Devesa a Maials s’ha posat en funcionament un camp experimental d’ametllers amb l’objectiu d’obtenir rendibilitats i produccions elevades amb una dotació d’aigua mitjana.

En aquesta zona està previst, també, un assaig de cultiu de tòfones amb alzineres inoculades per tal d’estudiar les seves possibilitats i ajudar els productors amb noves experiències tècniques.

El complex de La Caparella

El Complex de la Caparrella té una superfície de 65.000 metres quadrats, dels quals s’han cedit 32.000 a diferents entitats. Com a serveis propis de la Diputació, s’hi troba la Impremta, les Escoles Especials de la Llar de Sant Josep, el Servei de Manteniment de la Diputació i el Centre Europeu d’Empreses i Innovació, CEEILleida.

Una dècada de CEEILleida

La Diputació de Lleida va posar en marxa l’any 2005 el CEEILleida i amb el transcurs dels anys s’ha convertit en un referent local en el suport a les persones emprenedores, la innovació, la millora professional i la creació d’ocupació.

L’evolució ha estat constant i en aquests moments el CEEI disposa d’una xarxa d’11 oficines distribuïdes per tot el territori: l’Alt Urgell, Balaguer, Bell-lloc, les Borges Blanques, Cervera, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Solsonès, Tàrrega, Torrefarrera i la Val d’Aran.

La Diputació també és titular d’una desena de torres de guaita i castells, del Monestir d’Avinganya i l’edifici històric Torre Vicens a Lleida, del qual se n’està plantejat la recuperació i millora.

També té dos immobles a la ciutat de Lleida, un que s’ha cedit al Col•legi de Periodistes de Catalunya a Lleida i un altre per a usos propis de la institució.

Lleida, 16 d’octubre de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat