Més de 6M d’euros per al retorn a les aules

ORIrene_escola_bressol_fondarella_002_editora_2_6481_0_1

La institució que presideix Joan Reñé (CiU) distribueix l’aportació entre ajuts a llars d’infants municipals, menjador i transport escolar no obligatori; les escoles especials de la seva titularitat; els convenis amb les universitats lleidatanes i la implicació amb l’escola Plançó

L’arribada del mes de setembre significa la recuperació total de l’activitat laboral per als més grans i el retorn a les aules per als més petits. La Diputació de Lleida no és aliena a aquesta situació i col·labora de forma directa amb l’educació i la formació amb una clara vocació de donar suport a la realitat territorial i garantir els mateixos drets i serveis a tots els lleidatans.

Aquesta implicació es materialitza en diferents iniciatives, subvencions i accions que la corporació lleidatana desenvolupa en aquest àmbit i que suposen una inversió de més de 6 milions d’euros. Entre elles s’inclou la línia d’ajuts a menjador i transport escolar no obligatori adreçada als consells comarcals, els convenis amb les universitats lleidatanes o la col·laboració amb projectes de detecció i prevenció de malalties en edat escolar.

4,1M€ per finançar el transport i el menjador escolar i les llars infantils municipals

La Diputació de Lleida destina aquest curs 2013-2014 fins a 600.000 euros als consells comarcals per al finançament del menjador i del transport escolar no obligatori.

Gràcies a aquests ajuts, 600 famílies lleidatanes han mantingut per tercer curs consecutiu el transport gratuït i només han aportat un màxim de 3,10 euros del preu del menú diari del menjador escolar, per segon curs consecutiu.

La corporació va decidir assumir el cost del transport escolar i un terç del cost del menjador dels nens i nenes que viuen a pobles sense escola i que han de desplaçar-se al col•legi d’una altra població del seu mateix municipi.

Aquests 4,1 milions d’euros també van adreçats a ajudar els ajuntaments de les comarques lleidatanes a assumir els 875 euros per plaça matriculada de les 163 llars d’infants municipals que hi ha als 101 municipis lleidatans dedicant-hi un total de 3,5 milions d’euros.

Més d’1,8M€ pel desenvolupament d’alumnes amb necessitats educatives especials

Més enllà dels ajuts destinats a centres educatius del territori, la corporació de Lleida també compta amb les Escoles Especials, que estrenen nou curs aquest setembre amb l’objectiu d’afavorir el desenvolupament òptim dels alumnes amb necessitats educatives especials que no troben una resposta a l’escola ordinària.

Per garantir aquesta educació especial, la Diputació de Lleida ha aportat aquest 2014 més d’1,8 milions d’euros.

Les Escoles Especials de la Diputació de Lleida, situades al complex de La Caparrella, acullen alumnes amb necessitat educatives especials de 0 a 18 anys que presenten discapacitats psíquiques a les quals poden anar associades deficiències auditives.

Al mateix complex de La Caparrella, la corporació lleidatana va cedir a l’escola d’educació especial Plançó les instal·lacions que es troben al costat de les pistes de la Federació Catalana de Tennis a Lleida.

Actualment, l’escola Plançó s’ha quedat petita per les seves necessitats, ja que s’ubica en un xalet dels anys 70 que acull una vintena d’alumnes més una desena de professionals i professors.

Al costat de la universitat

Des de l’any 2008, la Diputació de Lleida aporta a la Universitat de Lleida 60.000 euros anuals per subvencionar diferents activitats formatives, culturals i d’investigació, que se sumen als 15.000 euros que la corporació atorga aquest any també per la Càtedra de l’Empresa Familiar.

Igualment, està treballant conjuntament amb la UdL per al desenvolupament d’una Càtedra de Turisme d’Interior i de Muntanya amb l’objectiu d’aprofitar les sinergies entre ambdues entitats públiques i les empreses privades del sector turístic per enfortir la marca turística lleidatana.

Aquesta aportació se suma a les col·laboracions que manté la Diputació de Lleida amb les universitats de formació a distància, com són la UNED de Cervera i de la Seu d’Urgell i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Suport a 26 conservatoris i escoles de música

La Diputació de Lleida, a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), també ha destinat 59.164 euros d’ajuts al manteniment de les escoles de música i conservatoris municipals de les comarques lleidatanes.

La Junta Rectora de l’IEI va aprovar el passat mes de juliol les propostes de concessió d’aquestes subvencions que ajudaran els consistoris a fer front a les despeses d’aquests centres.

En total, l’IEI ha atorgat subvencions a 26 conservatoris o escoles de música amb l’objectiu de garantir la qualitat i continuïtat de les escoles de música de les comarques lleidatanes.

Lleida, 9 de setembre de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
Cap de l’Àrea de Comunicació, Maricel Pujol (606.041.875)
premsa@diputaciolleida.cat

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat