Més de 50 tècnics municipals participaran en una formació sobre gestió de xarxes públiques de distribució d’aigua

Imatge dipòsit

Les inscripcions han doblat l’assistència prevista per al curs organitzat per la Diputació de Lleida per al proper dimarts destinat al manteniment de les xarxes d’aigua potable dels municipis 

Més de 50 tècnics municipals de la demarcació de Lleida s’han inscrit a la jornada de formació sobre gestió de xarxes públiques de distribució d’aigua que ha organitzat la Diputació de Lleida per al proper dimarts 18 d’abril. Inicialment, aquesta sessió formativa estava prevista per a 25 persones, però les inscripcions han obligat a doblar l’aforament. Aquesta formació es tant presencial com telemàtica.

L’objectiu del curs, d’una durada prevista de cinc hores, és adquirir els coneixements i les habilitats necessàries per realitzar unes pràctiques correctes de la gestió de xarxes de distribució d’aigua de consum i el manteniment de les instal·lacions, tot contribuint a mantenir la salut i la seguretat dels usuaris tenint en compte el nou RD 3/2023.

Aquest reial decret és el nou marc legal a Espanya, amb un enfocament basat en la gestió dels riscos en un moment en el qual les administracions han de garantir l’accés de l’aigua a tots els usuaris, tant en quantitat com en qualitat. Aquest curs pretén donar una visió general dels aspectes més rellevants en la gestió de les xarxes d’aigua, des de les captacions fins a l’atenció a l’usuari final.

En l’actual moment de dèficit hídric, els municipis compten amb l’ajut de la Diputació de Lleida, a través dels plans de Salut Pública, per tal de posar al dia les seves infraestructures d’aigua potable, tant canonades com dipòsits.

Lleida, 12 d’abril de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat