Més de 150 certàmens firals programats pel 2022 al conjunt del territori

GuiaFires_01

GuiaFires_02

Esdeveniments que es poden consultar a la guiadefires.cat, que edita el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, amb la col·laboració dels consells comarcals i el Conselh Generau d’Aran

 

Un total de 88 poblacions del territori celebraran algun esdeveniment firal centrat en els àmbits alimentari-gastronòmic, artesania-activitat artística, agrícola-ramader, comerç i serveis, recreació històrica-tradicions, multisectorial i altres

 

Les terres de Lleida, Pirineu i Aran tenen programades 156 fires per a l’any 2022, esdeveniments que es poden consultar a la guiadefires.cat, una eina digital que ofereix el Patronat de Promoció Econòmica que té l’objectiu de ser un instrument de consulta pràctica, dinàmica i interactiva, on es recullen els esdeveniments firals que es desenvolupen anualment en el conjunt del territori.

 

La Guia de Fires està allotjada a la web del Patronat de Promoció Econòmica,  www.promocioeconomica.cat. En aquest espai es poden trobar els certàmens, les mostres i mercats que tenen lloc al territori i que reflecteixen el potencial econòmic dels municipis amb propostes, que van de la gastronomia a la promoció dels oficis, de la història i les tradicions a l’art i la cultura.

 

En aquesta 23a edició, un total de 88 poblacions del territori celebraran algun esdeveniment firal centrat en els àmbits alimentari-gastronòmic, artesania-activitat artística, agrícola-ramader, comerç i serveis, recreació històrica-tradicions, multisectorial i altres.

 

L’àmbit alimentari-gastronòmic és el que major nombre de fires acull (49), seguit del dedicat a l’artesania i a les activitats artístiques (47), mentre que a la demarcació s’organitzen 16 esdeveniments firals al voltant de l’agricultura i la ramaderia, 10 a la recreació històrica i 8 a l’automoció, entre altres.

 

Els ajuntaments i consells comarcals, podran habilitar un baner al seu web amb accés directe a aquesta Guia, per tal de poder fer difusió de les Fires des de els seus portals.

Per altre banda, l’usuari del web pot buscar les fires mitjançant quatre cercadors: activitat o àmbit (alimentària-gastronòmica, artesania-activitat artística, agrícola-ramadera, comerç i serveis, recreació històrica-tradicions, multisectorial i altres); data de l’esdeveniment; municipi on es desenvolupa, i comarca. A més, la web disposa d’un mapa amb geolocalitzacions, per tal de facilitar la recerca. Així mateix, cada esdeveniment està senyalitzat amb una icona que fa referència a les diferents tipologies firals.

 

Malgrat la situació d’incertesa que està provocant la COVID 19, la Diputació de Lleida continua treballant per difondre l’important patrimoni dels esdeveniments firals, potenciant-los i contribuint a que esdevinguin un motor important de transformació econòmica, de promoció cultural i digital, gastronòmica i turística del nostre territori.

 

Lleida, 25 de gener de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat