Més de 120 varietats diferents de vins i caves  al DVins d’Agramunt, que compta amb el suport de la Diputació

Dvins_Agramunt_001_WEB

La 3a ruta enològica-cultural visitarà dissabte al matí el refugi antiaeri de l’església de Santa Maria, l’Espai Guinovart, Lo Pardal i el pont romànic sobre el riu Sió

Agramunt acollirà per cinquè any consecutiu la trobada DVins, la mostra de vins i caves de proximitat destinada a la promoció d’aquest producte i de la gastronomia de qualitat.

Aquest any el certamen comptarà amb la presència de més d’una trentena d’estands on el públic assistent podrà degustar els vins dels principals cellers de les bodegues de la DO Costers del Segre, bodegues de la DO Montsant i DO Cava, així com els productes gastronòmics de qualitat de l’Urgell. En total, seran més de 120 varietats diferents de vins i caves a l’abast dels assistents.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la presentació del certamen, que ha comptat amb la participació del vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre; de l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé; del director de la Mostra de Vins i Caves de proximitat i president de l’entitat Associació Festa, Gastronomia i Cultura, Jordi Figuera; de la dissenyadora de la imatge de la mostra de vins de les cinc edicions, Olga Cortadelles, i de Josep Bertran, de comunicació de la Mostra de Vins.

La Diputació de Lleida dona suport a aquest certamen perquè promociona el territori i els productes gastronòmics de la demarcació, segons ha indicat el vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre.

Per la seva part, l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, ha felicitat els organitzadors de la iniciativa per que es tracta d’un esdeveniment que “s’ha consolidat en l’agenda de les fires gastronòmiques del territori”.

Solé ha volgut posar en valor quatre punts del certamen. En primer lloc ha destacat que es tracta d’una mostra que neix de l’associacionisme i també ha ressaltat que en paral·lel al vi, es dona a conèixer el patrimoni històric i cultural d’Agramunt. En tercer lloc ha assenyalat que Dvins demostra que a les comarques lleidatanes les coses es fan amb qualitat i com a quart punt ha remarcat la voluntat de reivindicar el pes de les terres de Lleida al país i potenciar els productes de proximitat.

El tast de vins de missa celebrat la setmana passada a la capella del Socors al Passeig del Sió va escalfar motors de cara a la nova edició d’aquesta mostra que se celebrarà dissabte 27 de maig a Agramunt.

Tot i que l’obertura de la mostra serà les 17.00 hores, els organitzadors convocaran la 3a edició de la ruta enològica-cultural dissabte al matí. El Josep Bertran ha explicat que es tracta d’una ruta que consisteix en la visita de quatre llocs emblemàtics del patrimoni local: el refugi antiaeri de l’església de Santa Maria, l’Espai Guinovart, Lo Pardal i el pont romànic sobre el riu Sió.

En tots aquests llocs es faran maridatges de vins i gastronomia de productors agramuntins. Serà precisament el recentment remodelat pont romànic que clourà la ruta i servirà de nexe amb la mostra de vins que té lloc a la tarda en aquest espai.

En aquest sentit, la dissenyadora de la imatge de la mostra de vins de les cinc edicions, Olga Cortadelles, ha destacat l’espai on es desenvolupa el certamen, que es caracteritza per ser molt acollidor.

Pel que fa als expositors, el director de la Mostra de Vins i Caves de proximitat i president de l’entitat Associació Festa, Gastronomia i Cultura, Jordi Figuera, ha indicat que aquest any comptaran amb cinc expositors nous: un productor de Verdú, un de Tàrrega, un de la DO Montsant i un de la DO Cava. A més d’un productor de proximitat nou que serà Lo pernil de Ponent.

Els organitzadors esperen superar els 12.000 tiquets de degustació que es van vendre en l’edició de l’any passat.

Altres activitats incloses dins la programació són el 43è Campionat de Colles sardanistes de la Terra Ferma o les actuacions musicals de folk del grup La Catxibanda. La mostra finalitzarà amb el concert del grup BTR i Bon Vi.

En les darreres edicions de la mostra DVins, s’ha registrat una afluència de més de 14.700 visitants. L’organització espera que enguany augmenti l’assistència de públic gràcies a l’èxit de les darreres edicions.

 

Lleida, 25 de maig de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat