Més de 1.400 esportistes a la 37a Marxa Beret i el Campionat d’Europa d’Esquí Nòrdic

Marxa_Beret_SLI

La Diputació de Lleida ha acollit la presentació en roda de premsa la 37a Marxa Beret

L’estació de Baqueira Beret acollirà la 37a Marxa Beret i el Campionat d’Europa d’Esquí Nòrdic els dies 6 i 7 de febrer

La Diputació de Lleida ha acollit la presentació en roda de premsa la 37a Marxa Beret, que aquest any se celebrarà els dies 6 i 7 de febrer conjuntament amb el Campionat Europeu d’Esquí Nòrdic. L’estació de Baqueira Beret espera l’arribada i participació d’entre 1.400 i 1.500 esportistes procedents de tot el món.

El vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich, ha presentat aquest esdeveniment acompanyat pel vicesindic del Conselh Generau d’Aran, Carlos Medina; pel coordinador de la prova, Manu Caseny, i pel responsable de marqueting de Baqueira Beret, Pep Albós.

Sabarich ha afirmat que l’estació de Baqueira Beret és un clar referent de neu a Catalunya i també a l’Estat espanyol i que la Diputació de Lleida sempre col·labora amb aquells esdeveniments esportius que donen a conèixer el territori lleidatà, que en aquest cas és la Val d’Aran i el turisme de neu.

Aquesta prova va néixer l’any 1977 com una marxa popular. Aquest any, inclou la marató d’estil clàssic i d’estil lliure, puntuable per la Copa Catalana i pel Campionat d’Europa de Maratons d’Esquí, tal i com ha explicat el vicesindic del Conselh Generau d’Aran, Carlos Medina.

Igualment, la Marxa Beret és puntable pel Campionat d’Europa d’Esquí Nòrdic i la qualificació dels esportistes està inclosa en el calendari de la Federació Internacional d’Esquí de proves populars i també en el calendari Euroloppet (circuit europeu de marxes de llarga distància).

S’espera la participació d’entre 1.400 i 1.500 esportistes, un 40% dels quals provenen de països nòrdics, d’Alemanya, Àustria o Itàlia.

El dissabte 6 de febrer tindrà lloc la prova en estil lliure de dues distàncies de 15km en la zona d’Orri i Beret i de 30 km en la zona d’Orri, Beret i Gabatxos.

El diumenge 7 de febrer es disputarà la prova de llarga distancia en estil clàssic. Amb un circuit de 10km en la zona de Beret i Orri; de 21km en la zona de Beret, Orri i Montgarri i finalment al circuit de 42km, en la zona de Beret, Orri, Montgarri i direcció Marimanha.

Aquesta prova correspon al Campionat d’Europa de Maratons d’Esquí i el campió d’Europa serà qui aconsegueixi el còmput dels dos millors temps de les dues proves de llarga distància: la prova de 30km (dissabte) i de 42km (diumenge).

L’any vinent, aquest Campionat d’Europa se celebrarà a Vuokatti, Finlàndia.

Lleida, 25 de gener de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat