Aquest any s’amplien fins a vuit marxes que recorreran les comarques del Segrià, les Garrigues, la Noguera i el Pla d’UrgellAquest diumenge engega a Mollerussa la primera del circuit de marxes saludables que promou el projecte Km0 Ponent
La Diputació de Lleida dóna el seu suport al projecte Marxa.Cat, una iniciativa esportiva que neix a Lleida el 2015 de la unió de sis marxes populars arreu de les comarques lleidatanes i que pretén promoure els hàbits saludables, la pràctica de l’esport i l’alimentació saludable, així com el seu compromís i respecte per l’entorn.
La presentació ha tingut lloc aquest dimarts a la Diputació de Lleida amb la presència del vicepresident quart, Jordi Latorre; del representant de Km0 Ponent, Enric Ormo; del director de Marxa.cat, Jordi Carol, i de l’organitzadora de la Marxa de la Boira i portaveu de les marxes participants, Irene Baron. També han assistit representants d’altres marxes que s’organitzen com Jordi Gaya, de la Marxa de les Cabanes a Els Omellons; de Jordi Batista, de la Marxa Mascançà de Linyola i de Daniel Farré, alcalde de Montoliu de Lleida.
El vicepresident quart, Jordi Latorre, ha felicitat els organitzadors per dur a terme aquesta iniciativa que promou tant els hàbits saludables com el coneixement pel territori. En aquest sentit, Enric Ormo, responsable de la Marxa Popular del Segrià, la més multitudinària de Catalunya, ha explicat que ja fa deu anys que treballen en aquest projecte de Km0 Ponent pensant amb la salut i el territori.
Tal i com ha explicat el director de Marxa.Cat, Jordi Carol, aquest circuit pretén donar valor al concepte de “marxa popular” entès com una activitat no competitiva, oberta a tothom, de ritme lliure, lligada al descobriment del valor del territori i sense ànim de lucre. El segell de marxa.cat vol ser de qualitat, de garantia, de seriositat i empatia cap als participants.
Com ja és conegut aquestes marxes volen assolir una sèrie d’objectius que totes elles compateixen, com la pràctica de l’esport i la vida saludable, circuits reduïts i sense dificultats, escassa presència de sucres i esmorzars alternatius pels celíacs i pels vegetarians. Un cop finalitzada la marxa es retiraran els possibles residus del circuit complint amb el respecte per l’entorn natural.
Aquest any, el circuit de marxes saludables consta de vuit marxes afegint-s’hi dues de noves, la de Mollerussa i la de Linyola, amb el següent calendari previst:
- 15 de gener, Marxa de La Boira (Mollerussa)
- 19 de març, Marxa de les Cabanes de volta (Els Omellons)
- 26 de març, Marxa senderista del Baix Segre (la Granja d’Escarp)
- 2 d’abril, Marxa popular del Segrià (Lleida)
- 30 d’abril, Marxa del Baix Sió (Montgai)
- 14 de maig, Marxa Mascançà (Linyola)
- 8 d’octubre, Marxa solidària del Pla de Ponent (Lleida, Alpicat, Raimat i Almacelles)
- 22 d’octubre, Marxa del Baix Set (Montoliu de Lleida i Sudanell)
En Jordi Carol ha explicat que aquestes marxes tenen una gran acceptació, amb franja d’edat entre els 5 i els 85 anys, amb un 60% de participació femenina. L’any passat, amb el circuit de sis marxes, van participar entre 6.000 i 7.000 persones. Aquest any al créixer el circuit de marxes esperen superar aquesta xifra.
Finalment, com a novetat, l’organitzadora de la Marxa de la Boira, Irene Baron, ha explicat que aquest diumenge, 15 de gener, tindrà lloc la primera marxa a Mollerussa amb dos circuits circulars de 10 i 22 quilòmetres i amb avituallament de productes de proximitat. A data d’avui ja s’han superat els 700 inscrits.
Lleida, 10 gener de 2017
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat